Intervju sa Deda Mrazom: Pokloni svakom po zasluzi

  24 decembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vaš džak sa poklonima ove godine i nije preterano pun, zar ne?

- Nije. Šta bi ti želela u ekonomskoj krizi?

Ipak su praznici… Šta nosite u džaku, kome ćete dati poklone?

- Nosim deci u svim školama, pa đacima u školi „Bratstvo“, dobiće i mladi u opštini Bečej, jer vidim da će od njih biti nešto, to su pre svega ovi BUM-ovci, pa oni koji snimaju filmove, ta Filadendron produkcija, tu su i „Kosmopolite“, zatim ću nagraditi i Pozorišni klub, kafiće „Debeli zmaj“ i „Flojd“, jer organizuju manifestacije, humanitarne akcije i koncerte za misleće ljude. Obradovaću zatim Gradski hor, Kreativni centar i sve ljude koji su aktivni u nekim kulturno-umetničkim društvima.

Ko neće dobiti poklone?

- Skoro će svi dobiti nešto, ali se neće svi radovati.

Ko neće biti srećan?

- Oni koji nisu radili dobro posao za koji su plaćeni. Oni koji naplaćuju parkiranje, ali zaborave da očiste sneg sa parking mesta. Oni koji su obećali „besplatne“ kante za smeće građanima opštine, a nisu ih podelili, evo, žale se, recimo, građani Bačkog Petrovog Sela da plaćaju račune, a obećane kante još nemaju. Oni koji dozivaju golubove u zgradi muzeja. Oni koji misle da mogu da zabrane da ljudi budu sahranjeni tamo gde su zakupili grobno mesto.

A šta ćete pokloniti kombinatu, dragulju Bečeja?

- Ništa. Ionako umesto zakonitog gazde, dragulj ćete finansirati vi, građani. Taj ničim izazvan poklon svakako vredi na desetine milione evra, šta bi ti više? Daj mi jednu rakijicu.

Popili ste već šest čašica.

- Samo ti daj, trebaće mi, tek sad idem da isporučim poklone opštinarima.

Šta ćete im pokloniti?

- Svakom po zasluzi. Nekom metlu, nekom lopatu, nekom kamion za iznošenje smeća, nekom čestitke & pozdrave građana, nekom osećaj za realnost, nekom poligraf, nekom digitron, nekom partijske izbore, a retkima i čokoladicu sa ljutom papričicom, ali onu od 100 grama, ne veliku.

Neće biti srećni.

- Nisam ni ja, pa ko me žali?

Ali vi ste Deda Mraz!

- E, ni Deda Mraz više nije takav kakav je bio!

A šta ću ja dobiti?

- Propusnicu na „Farmu“ ili u republički parlament da izveštavaš, možeš da biraš, mada ti isto dođe.

Neka, hvala, dajte to nekom drugom.

Razgovarala: Kristina Demeter Filipčev

Naslovi

Popularni Članci