musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

KÖZÉPISKOLÁSOK VERSENYE - Tizennégyen a KMV döntőjében

Tizennégy becsei középiskolás jutott az idei KMV döntőjébe a március 29-én a Műszaki Iskolában megtartott körzeti döntőről, ahol a három becsei középiskola, a Gimnázium, a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola és a Műszaki Iskola tanulói versenyeztek.

A teljesítményeket Varnyú Ilona nyugalmazott magyartanárnő, Börcsök László nyugalmazott magyartanár és Krémer Attila, a Magyar Tanszék harmadéves hallgatója bírálta. Összesen 21 tanuló vett részt az elődöntőn. A verseny beszédművészeti részében Rapcsány Sztella drámai monológgal jutott a döntőbe, míg a hat szavaló közül Kovács Zsaklina, Németh Imre (mindketten a Műszaki Iskola tanulói), valamint két gimnazista, Bozsóki Nina és Varga Klaudia jutottak tovább. Népmesemondással és prózamondással senki sem próbálkozott. Az irodalmi részben Nacsa Edina (Közgazdasági-kereskedelmi Iskola) saját verseivel képviseli községünket a döntőn, Fehér Zsolt, Sági Andrea (mindketten a Gimnázium tanulói) és Nagy Zita (Közgazdasági-kereskedelmi Iskola) novellával jutott tovább. A Műszaki Iskolából Becsei Karolina és Újházi Márk, valamint a gimnazista Nagy Anita értekező prózával, Szerda Mária Réka (Gimnázium) és Futó Erika (Műszaki Iskola) pedig humoreszkkel jutottak a döntőbe, amelyet április 27-étől 29-éig tartanak meg a Városi Színházban

A legjobb plakátot már kiválasztották

A KMV első pályázata már lezárult, s a zsűri döntést is hozott. A Mezei Erzsébet festőművész, grafikusművész, Pesti Emma festőművész és Oláh Dóra grafikusművész összetételű zsűri a zentai Varga Nikoletta plakátját találta a legjobbnak. A második helyet a szintén zentai Dobó Szabolcs, míg a harmadik helyet a szabadkai Pletikoszity Dávid munkája érdemelte ki.

ErerRate this item
(0 votes)
back to top