musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Magyarok Kenyere program - Búzaadományokat várnak Óbecsén is

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere program keretében a búzaadományok begyűjtését.

„A vajdasági falugazdász hálózat segítségével a búzaadományok begyűjtése folyamatosan történik július 15-éig. Azok a termelők, akik nem tudják a megadott napig leadni adományaikat a helyi irodákban, Becsén vagy Péterrévén, ezt megtehetik július 17-én Zentán”, mondta Faragó Enikő, Óbecse község falugazdásza. Mint mondta, a felajánlott búzamennyiséget lisztre cserélik, a liszt pedig Vajdaságban kerül majd felhasználásra, és szimbolikusan csak egy zsákkal visznek át Magyarországra, az összeöntés ünnepére.
„A liszttel a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, a diákkollégiumokat, a sérült gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, lurkóházakat, a nagycsaládos egyesületeket, és azon belül a ténylegesen rászoruló családokat szeretnénk támogatni. A gyermekek mosolya többet ér minden pénznél”, mondta Faragó.
Információkat a Magyarok Kenyere program aktivitásaival kapcsolatban a 069/55-25-763-as telefonszámon, Faragó Enikőtől kaphatnak az érdeklődők.                   

Erer

Rate this item
(0 votes)
back to top