musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Műsor a Magyar Költészet Napján - Arany János nyomában

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör április 16-án a Népkönyvtár dísztermében szerveztek ünnepi műsort.

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Örökség címmel készített összeállítást a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, amelyben Török Noémi Arany Páva nagydíjas népdalénekes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók mutatkoztak be telt ház előtt.
A nem mindennapi előadásban, amely az Arany János Emlékév Bizottság támogatásával valósult meg, keresztmetszetet próbáltak mutatni Arany munkásságából.
„Elhangzott az Aranyszarvas-legenda, a Szent László-legenda, de ugyanakkor az Aranyra olyannyira jellemző balladák is. Igyekeztünk olyan szövegeket is előadni, amelyeket mindannyian ismerünk, mint a Walesi bárdok, a Családi kör... Ezek egy picit visszahozzák az ízét a gyermekkorunknak, amikor ezeket a költeményeket meg kellett tanulnunk. Mindeközben Török Noémi nagyon magas szinten szólaltatott meg népdalokat, és ezzel az egész estet egy más régióba emelte. Azt gondolom, hogy a népdalok egy szakrális térben igazán összeillenek Arany Jánossal” mondta Hajvert Ákos.      

Ricz Róbert

Rate this item
(0 votes)
back to top