musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Od 16. do 18. septembra u OSC-u „Mladost“: Poljoprivredni sajam u Bečeju

Bečej i Bečejci još nisu ispunili želju nekadašnjeg veleposednika Bogdana Dunđerskog da se u ovom gradu otvori poljoprivredna akademija, ali će ove godine, od 16. do 18. septembra, u sportskom centru „Mladost“ biti održan prvi Međunarodni poljoprivredni jesenji sajam. To bi, možda, Dunđerski smatrao prvim korakom ka poljoprivrednoj akademiji.

Sajam će, kako se navodi u obaveštenju o ovoj manifestaciji, organizovati firma „Farming“ uz podršku Ministarstva ekonomije, Asocijacije „Vojvodina agrar“ iz Bečeja i Sojaproteina kao donatora, Opšteg udruženja preduzetnika i drugih firmi. Generalni sponzor sajma je kompanija VAIT iz Novog Sada.
Navodi se i da će na sajmu učestvovati (do sada su potvrdili učešće) firme Delta agrar, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut PKB Agroekonomik, Institut za povrtarstvo Smederevska Palanka, Agrovojvodina mehanizacija, Agropanonka, Agromehanika Novi Sad, Almex, Agromehanika iz Slovenije, Jugometal – Svilajnac, IMT – Boljevac, MIS Sistem, Megametal iz Hrvatske, PIK „Bečej“, KWS, Syngenta, itd.
Organizatori su saopštili da će se pored preduzeća koja se bave prodajom poljoprivredne mehanizacije, sredstava za zaštitu bilja, semena, veštačkih đubriva, prehrambenih proizvoda, kao izlagači pojaviti i proizvođači meda, vina, organske hrane.
U toku manifestacije biće organizovana poljoprivredna predavanja, a na dan otvaranja (16. septembar) biće održan i kulturno-umetnički program, kao i koncert rok grupe „Piloti“. Za subotu, 19. septembar, najavljena je prezentacija „Mašine u radu“ pod vođstvom profesora Veselina Lazića. Za nedelju je predviđeno takmičenje tamburaških bandi, najavili su organizatori sajma.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top