musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Projektoktatás a Petőfi iskolában - Új és érdekes módszer

A Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói június 1-jén mutatták be a projektoktatás „termékét“ a nagyközönségnek. A projektoktatáson a felsős osztályok vettek részt, amely során kutatómunkát végeztek, majd az eredményt prezentálták társaiknak és az érdeklődőknek.

„A projektoktatás egy tantárgyközi kompetencia, a tanulókat egy új módszerre tanítjuk, hogy könnyebben tanuljanak. Ezzel össze tudnak kötni több tantárgyat is. Maguknak kell megtalálniuk a megoldásokat, mi mentorok csak irányt és utat mutatunk, ám a prezentációkat és az információkeresést ők intézik. Sok munka ez. Egész héten nagyon elfoglaltak voltak a diákok, de cserébe nem voltak ellenőrzők és dolgozatok. Egy-egy országot mutattak be az osztályok, annak földrajzát, történelmét, zenéjét, irodalmát, táncát, sőt még ételeit is”, mondta Sunčica Banjanin szerb szakos tanárnő.

Egész héten minden osztály egy adott témát dolgozott fel, a témát a tanári kar a tantervvel összhangban választotta. „Az ötödikesek Szerbiát és Magyarországot dolgozták fel, a hatodikosok az Európai Unió országainak földrajzát, az egyik osztály Görögországot, a másik Spanyolországot választotta magának, míg a hetedikesek az USA-t és Ausztráliát választották”, mondta Ćuk Daniela, angol szakos tanárnő. A diákoknak nagyon tetszett az oktatás, kiemelték a közös munkát, a kutatást és a fellépést is.                               

Erer

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top