musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Városligeti Gyermeknap - Negyven gyerek utazott Budapestre

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta május utolsó hétvégéjén szervezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a már hagyományos és igen népszerű Városligeti Gyermeknapot.

A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több tízezer gyermeknek és családjuknak nyújtsanak színvonalas és ingyenes programot.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Vajdaságból ismét, mint ahogyan az előző években is, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkört hívta meg, így negyven becsei tehetséges gyermek képviselhette városunkat a rendezvényen május 26-án és 27-én.
„A gyermekek kézműve-skedtek, interaktív játékokat játszottak, szakmákkal ismerkedtek, a tűzoltóság sátrában tüzet is olthattak. Nem maradt el egy barátságos focimérkőzés sem, valamint kihagyhatatlan volt a játék a külföldi országok képviseleteinek sátraiban, ahol értékes ajándékok vártak a látogatókra. A kisiskolások a Fővárosi Nagycirkuszba is ellátogattak, a csoportkísérők pedig arról gondoskodtak, hogy az esték se legyenek unalmasak, így a diákok ellátogattak a budai várban lévő Mátyás király udvara tematikus játszótérre, valamint a Gellért hegyi csúszdaparkba is. A budapesti élmények feledhetetlenek maradnak mind a gyermekek, mind a kísérők számára”, mondta Galgó Ferenci Andrea, a csoport vezetője.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top