Crna hronika: Osumnjičeni za silovanje devojčice pobegao policiji

  26 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle i ove nedelje crne hronike obiluju događajima iz opštine Bečej. Bilo je pokušaja ubistva, silovanja, povrede groba…

U sredu (24. februara) bečejska policija lišila je slobode  Kenana A. (1981) iz Bačkog Gradišta zbog osnovane sumnje da je prethodne noći izvršio krivično delo silovanja nad šestogodišnjom devojčicom iz istog mesta. Policija je osumnjičenom odredila zadržavanje, a potom je trebao da bude priveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, saopštila je policija.
Međutim, to se nije desilo, jer je osumnjičeni za silovanje devojčice u sredu pobegao iz policijske stanice. Prema nezvaničnim informacijama, policija je organizovala poteru za njim, tražili su ga između ostalog i u Donjem gradu i u dvorištima u tom delu Bečeja, međutim, do četvrtka ujutru osumnjičeni nije uhvaćen.
Komandir bečejske policije odbio je da potvrdi ili demantuje vest o odbeglom osumnjičenom, a nadležni iz Policijske uprave u Novom Sadu obećali su informacije o ovom slučaju, ali one nam nisu dostavljene do zaključenja novina.

Pokušaj ubistva

Policijska uprava iz Novog Sada saopštila je da je 19. februara lišila slobode Đorđa B. (1990) iz Bačkog Petrovog Sela, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju nad Nenadom R. (1964) iz Radičevića. Đorđe B. se tereti da je oko 2,30 časova, posle kraće svađe, ispred jedne bečejske hamburgerije nožem na rasklapanje naneo Nenadu R. više ubodnih rana i posekotina, zbog kojih je oštećeni smešten u Klinički centar Vojvodine. Policija je Đorđu B. odredila zadržavanje, kako bi  potom, uz krivičnu prijavu, bio priveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Povreda groba

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je i da je za sada nepoznato lice 23. februara izvršilo krivično delo povrede groba na katoličkom groblju u Bečeju, tako što je srušilo dva nadgrobna spomenika i polomilo jedan drveni krst. Pripadnici policije tragaju za počiniocem.

Paljenje automobila

Novosadska policija je saopštila da su 23. februara, u toku noći, u razmaku od dva sata, u Bečeju zapaljena dva putnička automobila, „nisan“ i folksvagen“ novosadskih registarskih oznaka.
Uviđajem pripadnika Uprave za vanredne situacije utvrđeno je da su oba automobila polivena lakozapaljivom tečnošću, najverovatnije kroz krovni prozor, pa  je izgorela unutrašnjost vozila. Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti i pronalasku vinovnika požara.

Trgovina ljudima

„Dnevnik“ je u utorak objavio vest iz Višeg suda u Zrenjaninu, koji je proglasio krivim Svetozara Lenića (28) iz Bečeja i izrekao mu kaznu zatvora od četiri godine, jer je u prvostepenom postupku utvrđeno da je počinio krivično delo trgovine ljudima.
U presudi se navodi da je Lenić u julu 2008. godine, iskoristivši poznanstvo i poverenje maloletne P. B. (17), devojku prodao Lazi i Katici K. iz Rumenke za 2.000 dinara. Bračni par je platio Leniću prilikom preuzimanja maloletnice i odveo je P. B. na salaš kod Žablja. Devojka je bila na salašu desetak dana i bračni par ju je primoravao na seksualni odnos s Katičinim sinom Vladimirom R. Ona nije pristala na to, a u međuvremenu je uspela i da pobegne, ali nedugo posle toga Lenić je opet uspeo da je vrbuje tako što je iskoristio njeno teško materijalno stanje. On je devojku prebacio u Bečej i smestio u stanove Ramadana R. i Safeta O. Od nje se očekivalo da, za njihov interes, čini krivična dela prevare.
Kako piše „Dnevnik“, u avgustu pretprošle godine još jedna osoba je bila žrtva Lenićevih namera. Naime, osumnjičeni je kod Ramadana i Safeta odveo i S. D. (18) iz Novog Miloševa, s namerom da pruža seksualne usluge. Tada su S. D. i P. B. zajedno boravile kod Lenićevih saradnika i obe su iskoristile pogodan trenutak i pobegle.
Najmanja zatvorska kazna zaprećena za ovo krivično delo je u vreme kada je ono počinjeno bila tri godine, a sada je pet.                

B.M.

Naslovi

Popularni Članci