Mozi a Petőfi kultúrkörben: Anyám és más futóbolondok a családból

  22 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Vajdasági Vándormozi jóvoltából folytatódik a magyar filmek vetítése a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Február 2-án 19 órai kezdettel az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmdrámát mutatják be, melynek rendezője és forgatókönyvírója Fekete Ibolya.

Egy család, kilencven év, huszonhét költözés. A tartalomból: Berta (Ónodi Eszter) édesanyját ápolja, aki 94 évesen az Alzheimerrel küzdve már csak a múltjában él. A járókerettel lassan közlekedő asszony pedig valaha igencsak mozgékony volt, életében huszonhétszer költözött.

A család Trianon után először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. A kalaposnak kitanult fiatal lány aztán Budapestre költözött, ahol pár évnyi nyugodt és boldog időszak után elkezdődik a költözések sora, ennek köszönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve.

Valami különös, velük született derű folytán azonban ez nem tragédiák sorozata, a család jókedve, humora mindvégig megmaradt, a Partiumtól kezdve, Budapesten át egészen az Isten háta mögötti településig.

Fekete Ibolya szívet melengető filmes családregénye a mozikban is nagy sikert aratott. A jegy ára 250 dinár, de a kiskorúak 150 dinárért nézhetik meg a filmet.

Belépőjegyeket munkanapokon 8 és 13 óra között a kultúrkör irodájában, illetve a vetítés előtt lehet vásárolni.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci