Kancelarija za mlade Obuka o društvenom aktivizmu

  26 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na inicijativu Saveta Mesne zajednice Bačko Gradište predstavnici Kancelarije za mlade opštine Bečej su sredinom januara održali sastanak sa mladima u Bačkom Gradištu.

Na sastanku je prisustvovalo 13 mladih, a razgovarano je o radu Kancelarije za mlade, o mogućnostima kreiranja i realizacije aktivnosti koje oslikavaju potrebu i interesovanja mladih u tom naseljenom mestu, ali i o problemima koji ih sprečavaju da svoje slobodno vreme provode na kvalitetan način.
„Složili smo se da je najveći problem mladih Gradištanaca nedostatak otvorenih i zatvorenih prostora u kojima se mogu sprovoditi aktivnosti koje mladi ističu kao najpotrebnije – radionice, turniri, zdravi stilovi života“, navodi se iz Kancelarije za mlade i dodaje da će to telo, koje je formirala lokalna samouprava pre desetak godina, u narednim mesecima razmotriti mogućnost uređenja sportskih terena na otvorenom u Bačkom Gradištu, kao i mogućnost organizacije prioritetnih aktivnosti koje su mladi u Bačkom Gradištu predočili na sastanku.
U međuvremenu Kancelarija za mlade u partnerstvu sa lokalnim omladinskim nevladinim udruženjem pozvala je mlade sa teritorije opštine da učestvuju u  projektu „Ka većoj održivosti i vidljivosti u sprovođenju omladinske politike na teritoriji opštine Bečej“, to jest da steknu i unaprede znanja i veštine o društvenom aktivizmu, javnom informisanju i medijima, te da se uključe u zajednicu i informišu javnost o, za mlade bitnim temama i o aktivnostima Kancelarije za mlade opštine Bečej kroz Servis za informisanje mladih.

Koordinator je pomoćnik predsednika

Dosadašnji koordinator Kancelarije za mlade Dane Mandić je početkom januara imenovan na funkciju pomoćnika predsednika opštine Bečej za omladinu i odnose s javnošću. Međutim, kako navodi Mandić, fokus njegovog rada i dalje će „biti baziran na unapređenju kvaliteta rada Kancelarije za mlade opštine Bečej i daljem razvoju elemenata omladinske politike u našoj lokalnoj zajednici“.
Za sada se ne zna da li će Kancelarija za mlade opštine dobiti novog koordinatora umesto Daneta Mandića.

Program će biti realizovan u toku februara meseca, kada će biti održana četiri dvodnevna modula obuka (omladinsko liderstvo, osnovni medijski modul, televizijski modul, elektronski mediji i istraživačko novinarstvo), a nakon završene obuke učesnici će biti uključeni u rad Servisa za informisanje mladih.
Učešće u aktivnostima u okviru projekta je besplatno.

B.M.


Naslovi

Popularni Članci