KK Jedinstvo Novi Bečej: Pod koševima ništa novo

  15 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Sudeći prema rezultatima koje beleže košarkaši Jedinstva iz Novog Bečeja u prvenstvu Prve srpske lige - Sever, izlazak iz krize, se još uvek ne nazire.

Novobečejci su prvi deo prvenstva, u konkurenciji 14 klubova, završili na 12. mestu, sa samo tri pobede (Kikinda, Srem i Sport key), što je bilans daleko od očekivanog. Da je pored igre i klupa Novobečejaca bila nestabilna, govori i podatak da su ekipu vodila tri trenera, prva četiri kola Zdenko Rakočević (jedna pobeda), pet utakmica Goran Miljević (bez pobede) i četiri utakmice Aleksandar Nićetin (dve pobede).
Za ekipu je igralo 15 košarkaša, a sve utakmice odigrali su kapiten Damir Vasiljević, Miloš Petković, Vladimir Kirsanov, Marko Stojisavljević, Marko Rakočević i Damir Stojkov, zatim slede Strahinja Bogdanović i Nikola Kamenica sa 12, Nemanja Pitulić 11, Nikola Vuković 9, Luka Banjac 8, Dragan Kerkez sedam, Aleksandar Vulović šest, Dejan Popović četiri i Nikola Cvetić tri utakmice.
Prvi strelac ekipe je Strahinja Bogdanović sa 175 koševa, zatim slede Petković 150, Kamenica 145, Kirsanov 106, Stojisavljević 97, Rakočević 96, Vasiljević 91, Kerkez 85, Stojkov 41, Pitulić 8, Banjac 4 i Vulović 3 koša.
Aleksandar Nićetin, sportski direktor, silom prilika se u finišu prvenstva, prihvatio uloge trenera, a o učinku ekipe kaže:
- Plasmanom i rezultatima i pored toga što imamo relativno mlad sastav, nisam zadovoljan, pošto su daleko od onog što smo pre početka očekivali. Mišljenja sam da je presudan na učinak ekipe bio poraz na startu na domaćem terenu od Topole, što se itekako odrazilo na pad samopouzdanja ekipe. Pored toga, svakako da je i promena trenera posle samo četiri kola, dodatno uticala na učinak i nestabilnost ekipe. Dolazak iskusnog trenera Gorana Miljevića koji je sa uspehom vodio prvaka Libije i pored kvalitetnog rada, nije doneo očekivane rezultate. Posle pet uzastopnih poraza Miljević se vratio u Libiju, a ja sam silom prilika ponovo preuzeo ekipu.   

Sa dve pobede nagovestili ste bolje dane. Šta se može očekivati u nastavku?

- Pauza nam je dobro došla, analizirali smo situaciju i procenili da nastavim da radim sa ekipom do kraja prvenstva. Pripreme koje smo počeli 8. januara, bez povređenog Kamenice i centra Kerkeza, imaju za cilj da se igrači što bolje fizički pripreme i spremni dočekaju nastavak prvenstva koji je zakazan za 23. januar. Do tada  ćemo odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, sa „Svetim Đorđem“ iz Žitišta, TOP-om iz Novog Sada i Kikindom. Očekujem da u drugom delu prvenstva zaigramo mnogo bolje, iskoristimo povoljan raspored i što pre pobegnemo iz opasne zone. Što se tiče plasmana, po kvalitetu realno je da na kraju zauzmemo deseto mesto.
Kapiten Damir Vasiljević, koji je u prvom delu prvenstva bio na „ledu“ , a tek u završnici dobio veću minutažu, ostvarenim rezultatima  nije zadovoljan:
- Ni najveći pesimisti nisu očekivali ovako mršav bilans, igrali smo ispod naših mogućnosti. Međutim poslednje utakmice i pobede, protiv Srema i Sport keja, vratile su nam samopouzdanje i očekujem da ćemo u nastavku igrati mnogo bolje i znatno popraviti utisak.              

S.D.

Naslovi

Popularni Članci