U Bačkom Gradištu: Gradi se parking kod pijace

  27 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog petka u Bačkom Gradištu počelo je proširenje i uređenje pijačnog prostora koji će biti namenjen prodavcima koji prodaju kabastu robu i za parkiranje vozila kojima se doprema roba. Zvonimir Stankov, direktor Direkcije za izgradnju, saopštio je da se radi o parceli od 13 ari, koja je vlasništvo Direkcije i da bi proširenjem trebalo da se reše problemi koje je pruzrokovao nedostatak prostora za parkiranje.

Sada se raščišćava i ravna teren, nasipa se zemljom, a potom će se taj prostor posuti tucanikom. Vrednost radova je 1.350.000 dinara, koji su obezbeđeni u budžetu Direkcije za izgradnju, a izvođač radova je DTD „Srednja Bačka“ koja posao treba da završi za 15 dana.

„Proširenje pijačnog prostora i njegovo oplemenjivanje je u sklopu neke naše inicijative da se ravnomerno investira u sva naseljena mesta u opštini, a na ovaj način su sredstva od prodaje lokacija u industrijskoj zoni namenski iskorišćena. Ovo je prva faza radova, a druga faza bi bila ograđivanje platoa i postavljanje osvetljenja, koje očekujem da će biti urađeno na jesen“, rekao je Budislav Medurić, zamenik predsednika opštine Bečej.

Plaža u Bačkom Gradištu

Što se tiče plaže u Bačkom Gradištu, predsednik Saveta Mesne zajednice Vladimir Jovanović je rekao da taj posao nije u potpunosti okončan. Tokom maja se planira nasipanje kamena i još jednog sloja peska na plažu. „Pored toga mi smo zasadili 28 belih brestova između stubova kojim je oivičen prostor plaže, a pokušaćemo da obezbedimo suncobrane i još neke sadržaje, da uredimo tu plažu onako kako smo zamislili“, rekao je Jovanović.

Počela dežurstva u selu

Prema rečima Vladimira Jovanovića, šest radnika angažovanih u okviru poljočuvarske službe firme „Link FTO“ na dežurstvima u selu radi poboljšanja bezbednosne situacije, od 19. aprila rade samostalno od 15 časova do 5 sati ujutro.
„Radnici još nisu uniformisani ali očekujemo da će u narednih nekoliko dana dobiti i uniforme. Već su imali nekoliko intervencija, zaustavljene su i sprečene dve provale i bespravna seča drva u vinogradima, kao i lepljenje plakata tokom noći na za to nepredviđenim mestima. To su prvi efekti dežurstava“, objasnio je predsednik Saveta Mesne zajednice.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci