U Tehničkoj školi: Dani Biblije

  29 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Tehničkoj školi povodom Meseca knjige i Sajma knjiga u Beogradu, profesori verske nastave Atila Fleis i Danijel Kobiljski su od 14. do 27. oktobra priredili izložbu Biblija iz svojih privatnih biblioteka.

Izloženo je preko dvadeset Biblija na jevrejskom, grčkom, latinskom, nemačkom, mađarskom, srpskom i drugim jezicima. Najstarija Biblija je na mađarskom jeziku i potiče iz 1857. godine, zatim tu je i ona „mlađa“ iz 1864. godine na nemačkom jeziku, a mogu se videti primerci Svetog pisma na hebrejskom, arapskom, hrvatskom i romskom jeziku.
Prema rečima Sanje Miličić, profesorice srpskog jezika i književnosti, ova interesantna izložba privukla je pažnju profesora i velikog broja učenika ali i njihovih roditelja. Ona je rekla da je ideja da izložba bude „putujuća“, odnosno da bude postavljena i u drugim školama. „Rešili smo da nastavimo sa ovom inicijativom, pa ćemo pored priredbe povodom školske slave, napraviti izložbu knjiga o Svetom Savi“, rekla je profesorica. Inače, većina učenika u ovoj školi pohađa veronauku.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci