Narodna biblioteka Bečej: „Dobro se dobrim vraća...“

  29 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Dobro se dobrim vraća...“ je naziv nadmetanja u prepričavanju bajki za učenike osnovnih škola na opštinskom nivou u organizaciji Narodne biblioteke.

Na završnoj manifestaciji 21. oktobra u svečanoj sali biblioteke učestvovalo je tridesetak učenika, koji su nakon predtakmičenja svoje narativne sposobnosti odmerili u tri kategorije.
Prema odluci žirija u prvoj kategoriji (2-3. razredi) najuspešnija je bila Nataša Marković, učenica iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, drugoplasirani je Aleksandar Trajkovski, učenik OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Radičevića, a treće mesto je pripalo Nestoru Mihajloviću iz istoimene škole u Bečeju. Utešna nagrada dodeljena je Tijani Tovarlaži, učenici OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja.
U kategoriji učenika četvrtih i petih razreda Davor Čuvardić iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela je osvojio prvo mesto, drugo mesto je pripalo Ani Mesaroš, a treće Vuku Radunoviću, učenicima iz OŠ „Sever Đurkić“, dok je Nataliji Simin iz iste škole dodeljena utešna nagrada.

Kazne

Po završetku manifestacije, koja je trajala duže od dva sata, sve posetioce, između ostalog i goste iz Subotice, čekalo je iznenađenje u vidu kazni za parkiranje, što je izazvalo negodovanje roditelja takmičara i gostiju koji su tražili da nadležni iz biblioteke intervenišu po ovom pitanju.

Prvoplasirana učenica u trećoj kategoriji (6-7. razredi) je Sara Mitić iz OŠ „Zdravko Gložanski“, druga nagrada je dodeljena Kristini Drljači, učenici OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, treće mesto je osvojila Staša Subotički iz OŠ „Sever Đurkić“, a utešna nagrada je pripala Tijani Đurkić iz OŠ „Zdravko Gložanski“.
Pored takmičenja u prepričavanju bajki pod istim nazivom „Dobro se dobrim vraća...“, Narodna biblioteka je raspisala i likovni konkurs za decu predškolskog uzrasta i učenike prvih razreda osnovnih škola na koji su pristigla 53 rada. Prvu nagradu osvojila je Katalin Tobdžić, učenica OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela. Drugo mesto su osvojili Milan Nikolić iz dečjeg vrtića „Labud Pejović“ u Radičeviću i Tamara Jakovina, učenica OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, a treću nagradu dele Tijana Gagić i Dejan Stajić, iz dečjeg vrtića u Bačkom Petrovom Selu i Marina Vojnović, iz dečjeg vrtića u Bačkom Gradištu.
Pre dodele nagrada, knjiga i pribora za crtanje, najuspešnijim takmičarima u prepričavanju bajki i za likovne radove, za sve učesnike takmičenja članovi Dečjeg pozorišta iz Subotice su izveli lutkarsku predstavu „Baba Hola“.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci