Reagovanje koordinatora radne grupe za proslavu praznika opštine Bečej: U znak zahvalnosti

  13 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predmet: D O P I S. Poštovani, ovim putem bih izrazio želju i iskoristio svoja prava da odreagujem na članke objavljenim u Vašem listu u periodu od početka jula meseca 2010. godine pa do početka avgusta meseca 2010. godine u kojima je bilo reči o proslavi Praznika opštine Bečej od raznih autora tekstova i to kao reakciju na razgovor sa Vašom koleginicom Kristinom Demeter Filipčev od dana 09.08.2010. godine, koja mi je sama predložila da iznesem svoja viđenja i poglede povodom tekstova objavljenim u vašem lokalnom nedeljnom listu u pomenutom periodu.

Uz dopis Vam prilažem svoj odgovor koji nosi naslov: U ZNAK ZAHVALNOSTI. Molim Vas da isti objavite u sledećem broju Vašeg lista, br. 516 u viđenom stanju. Isti vam dostavljam i štampanim i elektronskim putem, kako bi imali u arhivi, kao i da vam olakšam posao da ne morate isti prekucavati, da slučajno ne bi došlo do grešaka ili sa moje strane neupisanih komentara, niti od strane Vaših saradnika.
Sa poštovanjem, Ferenc Edvin, sr,
Koordinator radne grupe za proslavu Praznika opštine Bečej, u svoje ime.

U ZNAK ZAHVALNOSTI
KORISTIM OVU PRILIKU DA SE ZAHVALIM nedeljnom lokalnom listu Bečejski mozaik - čiji je tiraž nažalost nacionalna tajna iako ga toliki broj sugrađana sa velikim entuzijazmom čita -, na tome da je pažljivo propratila sva dešavanja vezana za proslavu Praznika opštine Bečej. Proslava koja je privukla na više hiljada naših sugrađana, iako NIKO NIJE BIO OBAVEŠTEN o tačnom programu manifestacije, mada je lokalni informativni list u 10.000 primeraka na oba jezika koja su u zvaničnoj i ravnopravnoj upotrebi u našoj Opštini u poštansko sanduče dostavio tačan program proslave i to dva puta u mesecu julu na teritoriji naše Opštine, takođe je plakatima bio promovisan ceo program manifestacije, objavljen je na zvaničnom internet sajtu opštine Bečej.
KORISTIM OVU PRILIKU DA VAM SE ZAHVALIM na ažurnosti, OBJEKTIVNOSTI i NEPRISTRASTNOSTI lokalnom listu, jer TAČNI PODACI o finansijama i dešavanjima su od izuzetne važnosti za informisanost građana koji čitaju vaš nedeljni list, te zaista mislim da je vaš zahtev za mesečnu dotaciju od 100.000,00 (stohiljada) dinara od Opštine Bečej zaista zaslužen. Ovaj vaš zahtev je jednak ukupnoj sumi dotacija koju primaju svi ostali mediji na teritoriji Opštine ukupno dok oni zaista objektivno i verodostojno informišu građane naše Opštine. Ta je suma na godišnjem nivou 1,2 miliona dinara, a to je polovina one sume od 2,5 miliona dinara koliko je vaša objektivnost koštala građane opštine Bečej u 2009. godini, a upravo toliko je koštala i proslava Praznika opštine Bečej ove godine, a ta sredstva su bila namenjena za 40.000 naših sugrađana, dok je tiraž vašeg lista i dalje tajna. Prateći tekstove vašeg cenjenog lista, mogu doći do zaključka da je Predsednik opštine zaista trebao da vam isplati traženu sumu za vašu LOJALNOST, VERODOSTOJNOST I OBJEKTIVNOST, pa da imate snage da se sa svim znanjem i uloženim trudom posvetite dešavanjima na teritoriji opštine Bečej. Pričam o onom istom Predsedniku koji se – kako ste vi sami i primetili i napomenuli u broju 515 Lokalnog lista, prvo obratio građanima na svom maternjem jeziku, pa tek nakon toga na državnom jeziku, mada su oba jezika u zvaničnoj i ravnopravnoj upotrebi na teritoriji opštine Bečej, zaista sramotno sa njegove strane. A verovatno treba da ga je sramota i zbog organizacionog odbora proslave Praznika opštine Bečej, koji je po vašim rečima sastavio jedan nekvalitetan program, sa nestručnim i nekvalitetnim izvođačima, onima koji su predstavnici Bečeja, Vojvodine i Srbije na međunarodnim i državnim prvenstvima, šire pozitivne vesti o nama, -za razliku od nekih medije lokalnog karaktera- oni su rado prikazali najbolje numere i podelili sa nama rezultate njihovog uloženod truda i talenta. Žao mi je što mislite da je državno priznatom orkestru kao Garavi sokak možda i nije mesto u Bečeju, da naši tako voljeni i cenjeni profesionalni estradni umetnici nisu dovoljno dobri za bečejce. Zar mislite da su naši sugrađani sa ljutnjom i nezadovoljni otišli kući? - A da nisu bili sledećih dana zauzeti verovatno bi i protestovali na ulicama grada tražeći smenu vlasti i kamenovali organizacioni odbor...
SLAŽEM SE sa vama, te je previše bilo izbaciti skoro 2,5 (dvaipo) miliona dinara za koji bi sugrađani tokom cele godine mogli kupiti svega tri hleba ponaosob, a znajući za Ognjenu Mariju i Svetog Iliju i mogućnosti lošeg vremena za taj datum, možda bi i odbornici koji su taj datum o ravnopravnosti svih građana naše Opštine izglasali, trebali da daju ostavku, zajedno sa Predsednikom koji je i lično podržao pomenutu proslavu od četiri dana.
A to što je Predsednik napustio konferenciju za štampu dana 04.08.2010. godine... nije bilo bez reči, već je vaš prezauzet kolega napustio mesto konferencije za štampu pre Predsednika, dok se gospodin Knezi izvinuo prisutnima jer su strani gosti već bili u njegovoj kancelariji, a nakon njegovog izlaska, vaš cenjeni kolega je užurbano otišao i to bez reči. Pitam se zašto...?, pa je vaš listi dezinformisao čitaoce po ovom ... opet!
KORISTIM OVU PRILIKU DA VAM SE ZAHVALIM da ste sa slikama objavljenim u Vašem lokalnom listu br 515 realno i objektivno prikazali dešavanja jedne propale proslave za šta možemo okriviti samo nesposobnost i nestručnost organizacionog odbora, loš ukus i bahatost kojim su prosipali novce od poreza građana. Jedino mi je žao što lokalna vlast u periodu od kraja 2004. godine do početka 2006. godine, u čijem sastavu je bila i vaša saradnica, TA VLAST nije našla vremena da uradi nešto konkretno za Bečej i bečejce na šta bi mi, neiskusni i nestručni mogli da se ugledamo i da učimo, već se u to vreme radilo na Potemkinovim selima i zamašćivanju očiju, a kao što i vi sami kažete na NESUĐENOJ PLAŽI (BM, 30.jul 2010).
I na kraju ŽELIM JOŠ JEDNOM DA SE ZAHVALIM Vašem lokalnom nedeljnom listu na verodostojnosti i objektivnosti kojom ste propratili pripreme, a i sam program cele manifestacije, te predlažem da zarad potpore Vaših informacija proverite i druge izvore u raznim medijima (Dnevnik br. 22794 od 31. jula 2010. godine; Mađar So br. 21737. od 2. avgusta 2010. godine; Dnevnik br. 22797 od 3. avgusta 2010. godine; Mađar So br. 21738. od 3. avgusta 2010. godine;Dnevnik br. 22799 od 5. avgusta 2010. godine; www.becejinfo.rs/index.php/component/content/article/20-becej-informacije/288/prvi....) koje su sa slikama i rečima objektivno bez subjektivnih insinuacija informisali javnost.
Ovim pismom smatram ove reakcije i reči pohvale završenim, i molim Vas da barem dogodine sa OBJEKTIVNOŠĆU, NEPRISTRAŠNOŠĆU i VERODOSTOJNOSĆU propratite sva dešavanja jer Bečeju i bečejcima trebaju takvi mediji! Samo mi je iskreno žao što vi niste jedan od njih.

Sa poštovanjem:
Ferenc Edvin Koordinator radne grupe za proslavu Praznika opštine Bečej, u svoje ime

Naslovi

Popularni Članci