Čitalačka tribina: Zanemarivanje činjenica

  04 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komisiji za spomenike i nazive trgova: Opštinska organizacija Saveza boraca Bečej ulaže oštar protest povodom vašeg predloga o promeni naziva trga.

Odluka o tome je doneta na proširenoj sednici Predsedništva SUBNOR-a koje predstavlja 300 članova i simpatizera.
Reč SLOBODA predstavlja veličanstveno ime naše prošlosti i sadašnjosti. Za slobodu se ginulo i danas, kada se u čitavom svetu i kod nas obeležava 65. godišnjica pobede nad fašizmom, pokrećete inicijativu kojom namerno ili nenamerno zanemarujete istorijske činjenice.
Mnogi naši sugrađani su dali svoje živote za slobodu Bečeja i čitave naše zemlje. Naša organizacija čuva tekovine NOR-a i kao takva ne može da prihvati nikakav predlog i ponašanje koji su u suprotnosti s našim opredeljenjem.
Trg slobode i spomenik slobodi koji je podignut na njemu, vezan je za istorijski datum bitan za našu opštinu i istoriju koja prati razvoj našeg grada. Drugi gradovi čuvaju te uspomene a mi ih rušimo.
Podsećamo vas da je na naše građane veoma pogubno delovala doskorašnja promena naziva ulica. Što se tiče ove organizacije, smatramo da nije na čast onome koji je izbrisao a time i ponizio imena poginulih sugrađana boraca i namerava menjanje naziva Trga slobode.
Iz navedenih razloga pitamo se kome je i zašto stalo da promeni naziv trga koji se nikako ne uklapa ni po kojoj osnovi.
Ovakvo mišljenje i stav našeg Udruženja smatrajte kao doprinos anketi koju sprovodite po mesnim zajednicama i na nivou grada.

Predsedništvo Opštinske organizacije Saveza boraca Bečej

Naslovi

Popularni Članci