Čitalačka tribina: Bazna stanica van Novog sela

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Poštovani, bio sam 26.04.2010. na sastanku u prostoriji III Mesne zajednice, ali nisam mogao da ostanem do kraja, pošto ljudi iz opštine sve karte vrte na zakon, ne brinući se i ne osvrćući se na zdravlje građana koji im plaćaju porez i ostale dažbine i pune budžet opštine, a mene je takav stav doveo do muke koju nisam mogao podneti.

Mišljenja sam da ukoliko većina nas stanovnika ne želi zbog lične zdravstvene sigurnosti  taj toranj u dvorištu, da se toranj mora izmestiti na lokaciju koja neće predstavljati opasnost za okruženje, a prvenstveno za našu budućnost, tj. decu zbog kojih svaki roditelj živi i bori se za njihovo zdravlje.
Takođe mislim da opština poseduje zemlju koja je izvan naseljenog mesta koja ne bi imala ovakav efekat zasluženog revolta stanovnika Novog sela, a ukoliko nema (u šta ne verujem), neka tada toranj stavi u dvorište potpisnika sporazuma o izgradnji, tj. ugovora o izgradnji, ko god da to bude, i da vidimo da li će se on složiti da mu antena bude u dvorištu i da zrači zrake koji nisu zdravi na okolinu.
Veoma sam bio razočaran što nisu bili tu Ištvan Ačai, a i Peter Knezi koji po meni i ne uživaju previše poštovanja Novoselaca, pa zato nisu ni došli.
Zašto gospodin Ačai nije stavio toranj u Donji grad blizu svoje kuće?
Golica me takođe po-misao da je tu reč o ličnim interesima i to ne pojedinaca, već grupe ljudi, jer da nije reč o interesu, taj toranj bi stajao negde u ataru gde nema kuća i dece i ne bi bilo ovoliko prašine oko toga.
Ne vidim  rešenje za ovu situaciju, jer niko nije došao ni od naučnih radnika, tj. neki fizičar koji će objasniti štetnost zračenja ovih talasa i štetnost baznih stanica mobilne telefonije na ljude. Lekari ne mogu to objasniti, jer zaista naučno ne mogu dokazati štetnost jer je za sve potrebno vreme, a giganti i tajkuni koji imaju profit od mobilne telefonije potplaćuju sve koji bi mogli da dokažu štetnost ovih zraka. Šaljem Vam link o baznim stanicama : http://www.foti.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=92.
Ali, da li treba da dopustimo da se prvo razbolimo, pa tada da neki snose posledice (telefonske kompanije) ili odmah da zaustavimo pad nataliteta i da nađemo najbolje rešenje koje će biti dobro na obostrano zadovoljstvo, bez zdravstvenih posledica po bilo koga.
Molim Vas da prenesete ovaj moj dopis opštini Bečej i njenim poslanicima koji su tamo zato što smo ih mi izabrali, kao revolt celokupne zajednice Novog sela koja je dotaknuta ovim problemom i da se što pre izmesti mesto gradnje tornja, tj. bazne stanice.

S poštovanjem,
Đulijano Kolompar

Naslovi

Popularni Članci