Čitalačka tribina: Konkurs u školi

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poštovani, ja sam u ovoj školi (OŠ „Zdravko Gložanski“) konkurisala, jer je bio raspisan konkurs za nastavnika matematike i po već ko zna koji put ga poništavaju i raspisuju novi.

1) Prvi put su ga poništili, jer nije navedeno tobože da se traži probni rad, a probni rad se reguliše ugovorom o radu, a ne tekstom konkursa.
Od opštinskog prosvetnog inspektora sam dobila i odgovor na moju žalbu.
2) Zatim su poništili konkurs jer nije tobože naveden uslov za posedovanje licence, a posedovanje licence i nije uslov za prijem u radni odnos u školi.
3) Zatim su poništili konkurs, jer se navodno nastava izvodi na mađarskom jeziku, a koliko ja znam nastava se nestručno delom izvodi i na srpskom jeziku (1 nastavnik stručan, primljen za stalno, 1 nastavnik stručan, primljen bez konkursa ugovorom od 2 meseca koji će prvom prilikom otići iz škole, jer je nedavno diplomirao i naći će sigurno školu gde će ga primiti konkursom za stalno i bliže mestu stanovanja i 1 nastavnik, nestručan, primljen bez konkursa). Pitala bih se da li je i direktor, kad je priman u radni odnos u toj školi, morao da zna mađarski jezik budući da je prof. razredne nastave na srpskom?
Ko bi onda direktora i sekretara trebalo da ispita da li znaju mađarski jezik?
Nadam se da će ovaj članak biti objavljen u Vašim novinama bez obzira što je direktor ove škole u Demokratskoj stranci. Isti članak će biti poslat i „Bečejskim danima“.
U prilogu vam šaljem fotokopije rešenja:
1) Direktor je poništio konkurs, jer nije naveo probni rad
2) Prosvetni inspektor tvrdi da nema pravnog osnova za poništavanje konkursa
3) Direktor je poništio konkurs jer nemam licencu
4) Direktor je poništio konkurs i objaviće novi, jer nije navedeno znanje mađarskog jezika (iako se nastava izvodi na srpskom jeziku)

S poštovanjem, Marija Protić

Naslovi

Popularni Članci