Čitalačka tribina: Zašto nisu podnete prijave?

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kao što vam je poznato, negde sredinom meseca januara 2010. godine, u „Bečejskom mozaiku“ je objavljen tekst o problemu parkiranja u smislu nezakonitosti u radu i primeni Odluke o parkiranju, a na teret JP Komunalca i njegovog direktora Eržebet Feher.

Tom prilikom je zatraženo od nadležnih da se protiv imenovanih podnesu prekršajne prijave, jer ako je parking servis nadležan da kažnjava građane za protivpravno parkiranje, onda su i preduzeće i njegov direktor odgovorni za pravilno i zakonito sprovođenje Odluke. Načelnik odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove i zaštitu životne sredine (odeljenje koje je nadležno da prati sprovođenje Odluke),  g-đa Šagi Marija je rekla da će podneti prekršajne prijave protiv odgovornih. Do sada je podneta samo jedna prekršajna prijava i to za neočišćeni sneg, i u toku je zakazivanje rasprave u Prekršajnom sudu. Postavljamo pitanje, zašto nisu podnete do sada i kada će biti podnete sledeće prijave:
Do dan-danas nisu obeležena mesta za invalide, a Odluka je počela da se sprovodi, pa je time učinjen prekršaj iz čl. 34 st. 1 tč. 2 i st. 2 Odluke,
U vreme sprovođenja Odluke tokom januara i februara 2010. godine nije bilo istaknuto vreme zadržavanja od maksimalnih 3 sata u zoni, na tabli, čime se čini, a svakako i činio prekršaj iz čl. 34 st. 1 tč. 2 i st. 2 Odluke, JP Komunalac i njegov direktor se i dalje ne staraju o odražavanju parking mesta (ul. Braće Tan, Zelena itd.) jer ista nisu obeležena kako treba gabaritno, neka mesta nisu obeležena uopšte (po čl. 12 Odluke, obeležavanje i saobraćajno-tehničku dokumentaciju je trebao da uradi JP Stankom, koji za tako nešto nije osposobljen, pa nije jasno kako je direktor JP Komunalca obeležila mesta), čime se čini prekršaj iz čl. 34 st. 1 tč. 1 i st. 2 Odluke,
Kod sportskog centra se parking naplaćivao tokom januara i februara 2010. godine, pa je prekršaj učinjen, jer po čl. 3 st. 2, javnim parkiralištem se ne smatraju površine za parkiranje vozila koje pripadaju određenom objektu (u konkretnom slučaju parcela br. 3148/9 gde je parking, pripada OSC Mladost) a parking se naplaćivao, čime se činio prekršaj iz čl. 34 st. 1 tč. 1 i st. 2 Odluke.
Molimo nadležne da ne aboliraju krivca, te da podnesu i gore navedene prijave i da se obavesti javnost, jer su prekršaji učinjeni, građani su plaćali i plaćaju parking karte i pod gore navedenim protivzakonitim uslovima, pa neka svako snosi teret svog neznanja i nesposobnosti, a ukoliko se prijave ne podnesu, o radu nadležnih će se obavestiti ombudsman i drugi nadležni organi.
Jedan naš sugrađanin je dobio doplatnu kartu za parkiranje, pa kada je rekao radniku koji naplaćuje da mesto nije obeleženo tu, gde je kažnjen, dobio je odgovor da on to mora da uradi, jer Odluka tako kaže i sada naš sugrađanin mora da plati kaznu. Želite li da vam se desi nešto slično, a da direktor JP Komunalca za to vreme prima platu od  šest cifara?

Autor poznat redakciji

Naslovi

Popularni Članci