Ispred hotela „Bela lađa“ i OSC „Mladost“: Ukinuta naplata parkinga

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na konferenciji za novinare u utorak Peter Knezi, predsednik opštine, rekao je da je od 1. marta ukinuta naplata parkiranja kod hotela „Bela lađa“ i OSC-a „Mladost“.

Takođe od 1. marta je smanjena cena parkiranja – satnica je sada 17 dinara umesto dosadašnjih 25. Uvedena je i dnevna karta po ceni od 100 dinara.
Ipak, građani Bečeja još uvek nisu u prilici da za 60 minuta parkiranja plate 17 dinara, jer, prema rečima Knezija, treba sačekati da se softver i kartice prilagode novoj ceni. Nije znao da kaže kada će se to desiti, ali je rekao da će građani biti blagovremeno obavešteni. Što se tiče dnevnih karata, one će biti u prodaji - kada budu odštampane.
Na pitanje da li ukidanje naplate parkiranja na pojedinim mestima i smanjenje cene parkiranja znači da je vlast priznala grešku da sistem naplate parkiranja nije dobro postavljen ili da je nepotreban, Knezi je odgovorio: „Priznati grešku je mnogo veća veličina kod čoveka nego istrajati u njoj. Niko nije bezgrešan, pogotovo kada nešto prvi put radite i kada nemate primer ostalih gradova koji je moguće primeniti kod nas.“ Pored toga, kazao je i da je pre uvođenja naplate parkiranja bilo mnogo nepropisno parkiranih automobila, čak i na trotoarima, ali to je sada promenjeno.
Na novinarsku opasku da su upravo nakon uvođenja naplate parkiranja ucrtana parking mesta i na trotoar, predsednik opštine je rekao da je reč o samo nekoliko mesta.
Uzgred budi rečeno, nijedna opština u okolini Bečeja ne naplaćuje parkiranje. O tome da li će lokalna vlast ukinuti naplatu parkiranja, Knezi je rekao da to svakako neće biti učinjeno ove godine, između ostalog i zato što su izdate godišnje karte za parkiranje.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci