Ugovor dva pozorišta: Svakog prvog četvrtka predstava

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Gradskog pozorišta Velimir Cvejanov je početkom nedelje najavio potpisivanje jednog zanimljivog ugovora koji bi trebao da obraduje ljubitelje pozorišta.

Naime,  danas (5. mart) bi trebalo da se obavi svečano potpisivanje protokola o saradnji sa pozorištem „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, prema kojem bi bilo omogućeno da svakog prvog četvrtka u mesecu bečejska publika na večernjoj sceni pogleda po jednu predstavu zrenjaninskog pozorišta na srpskom jeziku i najmanje još po jednu lutkarsku predstavu za decu na srpskom i na mađarskom jeziku.
„Našli smo model saradnje koji možemo svi da ispratimo. Verujem da je to dobra vest, jer će bečejska publika na repertoaru večernje scene imati kvalitetne profesionalne pozorišne predstave i konačno ćemo na taj način prestati da zavisimo od volje kvazi-tržišta u ovom području, pre svega od tezgi beogradskih pozorišta koje koštaju po 2-3 hiljade evra i za koje moramo odrediti previsoku cenu ulaznica ili ići svesno u gubitak, pošto subvencija nema ni sa koje strane“, rekao je Cvejanov. On je objavio i da je Dečji dramski studio počeo da priprema dve predstave za Majske igre, da su dogovorena gostovanja Omladinskog dramskog studija u Novom Bečeju i Senti sa predstavom „Gavrilo“ kao i da će škola glume za najmlađe, koju vodi Aneta Tucakov, prikazati predstavu pred kraj školske godine.                           

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci