Okončana izgradnja Dositejeve ulice: Asfaltiranje završeno – saobraćaj od 1. juna

  25 maj 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnja Dositejeve ulice se upravo završava, ove nedelje je rađeno postavljanje zaštitne ograde kod škole „Zdravko Gložanski“, a kod „Bratstva“ se samo označava zona škole, nasipanje zemlje za buduće zelene površine – izvođač radova čeka garanciju od rasadnika o tome da li je sadnja zelenila moguća sada ili će se to ipak raditi na jesen – i uređivanje gradilišta.

Krajnji rok za završetak izgradnje ulice je 31. maj, te će ulica biti prohodna 1. juna, navela je koordinatorka projekta, načelnica Odeljenja za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Sandra Popov.

Podsetimo da je asfaltiranje Dositejeve započeto 17. maja, a pre toga je završeno popločavanje 44 parking mesta i pešačkih staza.

Rekonstrukcija Dositejeve ulice započeta je 9. oktobra 2017. i trebalo je da bude okončana u januaru ove, ali je rok za izvođenje radova produžen do 3. maja, a potom do 31. maja.

Izvođač radova je „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice koji nastupa sa članovima grupe ponuđača „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.

Podsetimo da je aneksom broj 1 ugovora promenjen i iznos prvobitno ugovorenih radova vrednih 32,37 miliona dinara (sa PDV-om 38,84 miliona), naime, konstatovan je višak radova čija je cena 2,27 miliona dinara (2,73 miliona sa PDV-om), te je izmenjena vrednost ugovora na 34,64 miliona dinara bez PDV-a.

Izgradnju Dositejeve ulice finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 38,8 miliona dinara (sa PDV-om) i opština Bečej koja snosi troškove izgradnje vodovoda i kanalizacije u vrednosti od oko 3 miliona dinara i izgradnje toplovoda, oko 14 miliona dinara. Oba posla su okončana, kao i kabliranje na elektrodistributivnoj mreži (to je finansirano iz sredstava Uprave za kapitalna ulaganja).

U ulici je bila predviđena rekonstrukcija oko 320 metara trotoara, kolovoza, izgradnja parking mesta i javne rasvete, kao i zelenila. Ulica će ostati jednosmerna, širine 3,5 metara.
Sa desne strane ulice je 44 parking mesta, a parkiranje na tim mestima će JP Komunalac naplaćivati.                  

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci