Nagrađeni uspešni učenici: Knjiga na dar od predsednika

  04 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici opštine su prošle nedelje nagradili učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima u toku školske godine.

Predsednik opštine Peter Knezi i članica Opštinskog veća za obrazovanje i kulturu Ilona Varnju u svečanoj sali opštine uručili su knjige talentovanim učenicima.
Broj učenika koji su ove godine ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti je veći u odnosu na prethodnu godinu, te je ove godine dodeljeno 108 knjiga. Za postignute rezultate nagrađeno je 16 učenika iz OŠ „Sever Đurkić“, 11 iz OŠ „Petefi Šandor“, 10 iz OŠ „Zdravko Gložanski“, 11 iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela i 5 iz istoimene škole iz Bečeja, 3 iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, 9 iz ŠOSO „Bratstvo“, 14 iz Ekonomsko-trgovinske škole, 11 iz Gimnazije Bečej i 20 iz Muzičke škole „Petar Konjović“. Predstavnici lokalne samouprave su svim učenicima čestitali na ostvarenim rezultatima i poželeli im uspeh u daljem školovanju, a istaknuto je i da je ove godine opština po prvi put finansirala odlazak učenika na okružna i republička takmičenja, što je propisano i Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
Inače na teritoriji opštine Bečej ima više od 5.000 đaka, 3.570 učenika osnovnih škola i 1.745 srednjoškolaca.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci