Jedinstvo Novi Bečej: Visok let Novobečejaca

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Prvi deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije, grupa Vojvodina, protekao je u znaku rukometaša Jedinstva iz Kačareva i drugoplasiranog Potisja Pleteks iz Ade.

Među klubovima koji su prijatno iznenadili je i Jedinstvo iz Novog Bečeja. Sjajnim finišom i serijom od sedam uzastopnih pobeda, Novobečejci su prvi deo prvenstva završili na četvrtom mestu sa 21 bodom i gol razlikom od 437:384. Od deset pobeda Jedinstvo je četiri zabeležilo u gostima i to protiv Slavije u Novom Sadu, Dolova, Tarket juniora u Bačkoj Palanci i Mladosti u Omoljici, a nerešeno je igrao pred svojom publikom  sa Kljajićevom.
Za Jedinstvo je igralo 18 rukometaša, a svih 15 utakmica odigrali su Mirko Kovačević, Đorđe Vujackov i Jovan Ristić. Zatim slede Nenad Petković, Ivan Crnjin, Miroslav Macura i Miloš Fodok sa 14, Ervin Ginter, Miroslav Džunić sa 13, kapiten Nikola Antonović sa 12, Igor Dujin, Lazar Dakić, Silvester Jenei sa 11, Slobodan Jovčić sa 10, Milovan Petrović, Milan Davidović sa 7, Aleksandar Aćimov sa četiri i Mihajlo Jelicki sa jednom utakmicom.
Prvu poziciju na listi strelaca zauzima Đorđe Vujackov sa 114 golova, Crnjin je postigao 78, Fodok 62, J. Ristić 39, N. Antonović 26, Jenei 24, Davidović 20, Macura 19, Ginter i Dujin 12, Jovčić 9, Petković 8, Petrović 7, Dakić 6 i Džunić jedan gol.
Velike zasluge za visok plasman ima  iskusni  Vujackov koji o učinku ekipe kaže:
- Mada smo nešto slabije počeli sezonu, u završnici smo sa sedam  pobeda sve nadoknadili i zauzeli visoku poziciju. Ona nam daje mogućnost da u nastavku, u slučaju najavljene promene sistema takmičenja, obezbedimo status drugoligaša. Imamo perspektivan i mlad sastav koji bi se, uz redovnije treninge, prošetao kroz ovu ligu. U nastavku prvenstva, pošto imamo povoljniji raspored, očekujem još bolje rezultate.
Predsednik kluba Imre Bleskanj o učinku ekipe govori u superlativu:
- Kada smo se pred početak sezone prihvatili nimalo lakog zadatka, da vodimo klub, naše ambicije su bile skromne i usmerene ka afirmaciji rukometa i igrača iz naše sredine. To se pokazalo kao dobar potez, pa  osvajanjem četvrtog mesta  možemo biti prezadovoljni. Nažalost, zbog izuzetno teške finansijske situacije, nismo u mogućnosti da rezultat i zalaganje igrača novčano nagradimo.

Da li se razmišlja o pojačanjima?

- Igrački kadar nastavićemo da pojačamo rukometašima iz naše sredine pošto  nemamo sredstava za dovođenje igrača sa strane. U nastavku prvenstva prvom timu priključiće se nekoliko kadeta, a kreće sa radom i škola rukometa, koju će voditi naši aktivni igrači Nikola Antonović i Miloš Fodok. To je provereni način rada, koji uvek daje dobre rezultate, zato ga nećemo menjati.

S. Davidović

Naslovi

Popularni Članci