RK Bečej: Sledi kadetska liga Vojvodine

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rukometaši Bečeja proteklih mesec i po dana takmičili su se u Ligi mlađih kategorija MORS Žabalj. Dečaci rođeni ’92. godine i mlađi igrali su po turnirskom sistemu sa ekipama  ŽSK (Žabalj), Hajdukom iz Čuruga i Titelom. Posle 12 odigranih utakmica Bečejci su zauzeli četvrto mesto sa skorom od jedne pobede (Hajduk) i jedanaest poraza.

- Pred ovu sezonu rešili smo da ne nastupimo sa seniorskim pogonom, nego da šansu pružimo dečacima koji treniraju u našem klubu. Kadetska selekcija dobila je priliku da po prvi put igra takmičarske utakmice, i to je bio naš jedini cilj u ovoj ligi. Momci nisu imali imperativ pobede, već da skupljaju iskustvo na terenu. Igrali su protiv mlađih pogona ekipa čiji seniori igraju Drugu ligu, i to je bilo dobro iskustvo za njih. Iako su zabeležili samo jednu pobedu igrali su solidno, na nekim utakmicama nisu imali sportske sreće, jednu utakmicu su izgubili sa golom razlike, a četiri sa dva. Zadovoljan sam igrama koje su prikazali, a polako se nazire kostur ekipe koja će u budućnosti nositi igru Bečeja - rekao je Stevan Katić, trener RK Bečej.
Rukometaši Bečeja od sredine decembra igraće u Kadetskoj ligi Vojvodine. Liga će ove sezone biti podeljena u dve grupe, a Bečejci će igrati sa Jugovićem, Proleterom, Hercegovinom, Jabukom i Potisjem iz Ade. Liga će se igrati po turnirskom sistemu, dvokružno, a trajaće do marta.
- Kadetska liga Vojvodine biće još jedna prilika da se momci „kale“ pogotovo jer smo u grupi sa prvoligašima Jugovićem i Proleterom koji imaju odlične mlađe kategorije, a tu je i Potisje koje takođe ima kvalitetan podmladak. Plasman nam nije prioritet, bitno je da momci igraju što više utakmica, da uče na terenu, i stiču iskustvo. Ekipe koje sam naveo su apsolutni favoriti za plasman u drugi krug, a nama ostaje da se borimo sa Jabukom i Hercegovinom za četvrto mesto.
Bečejci će prvi turnir odigrati u nedelju (13. decembar), a protivnici će im biti Jugović i Proleter.   

S.M.

Naslovi

Popularni Članci