Počela je Prva B liga: ŽAK bez milosti

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proteklog vikenda počeo je šampionat Prve B lige. Vaterpolisti Bečeja 2005 u 1. kolu igrali su protiv ŽAK-a i doživeli su pravu katastrofu - 1:14 (0:4, 0:3, 0:3, 1:4).

Podatak da su domaći tek minut i 47 sekundi do kraja utakmice uspeli da daju gol, govori o odnosu snaga u bazenu OSC „Mladost“.
Gosti su već u prvom delu igre iskoristili sve greške Bečeja 2005, dekoncentrisanost u odbrani i nemaštovitost u napadu, pa su vaterpolisti ŽAK-a golovima Dragića, Pešterića, Andrića i Cvetkovića poveli sa 4:0. Preko 200 gledalaca na tribinama bazena OSC „Mladost“ nadalo se da je loša igra Bečejaca u prvih osam minuta samo plod treme, pa su sjajnim bodrenjem pokušali da „razmrdaju“ svoje ljubimce, ali efekta nije bilo. Kikinđani su tri puta pogodili mrežu domaćih i u poluvremenu je bilo 0:7 što je već nagoveštavalo epilog utakmice.
Do kraja je nastavljeno u istom ritmu pa su gosti sasvim zasluženo osvojili prve bodove, a Bečejcima ostavili brigu za nastavak prvenstva.
Najefikasniji u bazenu bio je Marko Cvetković koji je postigao četiri gola, dok su se po tri puta u listu strelaca upisali Dušan Dragić i Aleksandar Peštević. Jedini pogodak za Bečejce postigao je kapiten Darko Peslać.
Pored loše igre domaće ekipe, utakmicu je obeležilo sjajno navijanje „Bekrija“, koji su od početka do kraja, bez obzira na rezultat, bodrili vaterpoliste Bečeja (bez ijednog incidenta).
- Iako je ŽAK glavni pretendent za prvo mesto u ligi i ima kvalitetan sastav, nismo smeli dozvoliti da izgubimo sa tolikom razlikom. I taj jedan gol postigli smo na silu, čisto da ne bismo izgubili sa nulom. Gromoglasno navijanje „Bekrija“ trebalo je da bude faktor iznenađenja za protivnika, ali se očigledno pretvorio u našu štetu. Veliki broj igrača Bečeja je više obraćao pažnju šta se dešava na tribinama nego u bazenu, nismo imali dovoljno koncentracije, pa u našoj igri ništa nije funkcionisalo. Ovim ne želim da prebacim krivicu na „Bekrije“, to su sve mladi momci, prijatelji vaterpolista Bečeja, i nadam se da će nas ovako bodriti i na narednim utakmicama - rekao je Darko Peslać, vaterpolista Bečeja 2005.

Školsko prvenstvo Srbije

Prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola održano je prošle srede u Obrenovcu uz učešće preko 200 takmičara. Bečejsko školstvo predstavljalo je sedam plivača koji su osvojili pet medalja. Ana Jeftenić je bila najbolja u disciplini 50 metara delfin, a zlatna medalja pripala je i Jeleni Ječanski na 50 metara kraul (obe su učenice OŠ „Zdravko Gložanski“, a nastupale su u konkurenciji od prvog do četvrtog razreda). Zlatnu medalju osvojio je i Bence Balzam (OŠ „Petefi Šandor“), najbolji je bio u trci na 50 metara delfin (od prvog do četvrtog). Srebrnu medalju u Obrenovcu osvojila je Jovana Đurić (50 m delfin), učenica četvrtog razreda OŠ „Zdravko Gložanski, dok je Nikola Ratkov (OŠ „Sever Đurkić - četvrti razred) na 50 metara delfin osvojio bronzu. Nada Matić (OŠ „Zdravko Gložanski“ - šesti razred) bila je blizu osvajanja medalje (četvrta na 50 m kraul), dok je Robert Šimon, učenik Tehničke škole bio šesti u trci na 100 metara delfin.

Narednu utakmicu Bečej 2005 igra protiv Dinama. Peslać u Pančevu očekuje da ekipa popravi loš utisak, lošu igru protiv ŽAK-a:
- Bazen u Pančevu nije standardnih dimenzija, taj faktor bi mogao da ide nama u korist, jer fizički nismo dovoljno spremni, i forma nam nije na potrebnom nivou. Ne bih da prognoziram pobednika, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat.        

S.M.

Naslovi

Popularni Članci