FK Vojvodina Novo Miloševo: Rasprodaja bodova na domaćem terenu

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVO MILOŠEVO: Fudbaleri Vojvodine iz Novog Miloševa, povratnici u vojvođanski rang takmičenja, igrali su zapaženu ulogu u prvom delu prvenstva Vojvođanske lige - Istok. Novomiloševčani su prvi deo prvenstva završili na 11. mestu sa 23 boda i gol razlikom od 30:26. Izabranici trenera Dragana Vukajlovića zabeležili su šest pobeda, od toga dve u gostima, protiv Bačke Topole (0:2) i Poleta u Nakovu (2:4), šest poraza i pet remija, od toga tri na domaćem terenu, sa Slobodom iz Novih Kozaraca, Kozarom iz Banatskog Velikog Sela i Bačkom 1901 iz Subotice.

Za ekipu je igralo 23 fudbalera, najviše utakmica (16) odigrali su Aleksandar Palfi, Nikola Rankov, Srđan Vasičin, Karlos Basta i Saša Nikolić, a  kapiten Slavoljub Tomić, Igor Jovanović, Aleksandar Bicok (14), Svetozar Kantar, Savo Martinović, Andrej Horvat (12), Duško Petrović, Silvester Mezei, Vladan Arsenov (10), Radmilo Dimitrić (9), Dalibor Bešlin (7), Slobodan Rockov, Jovan Stojkov (6), Darko Pušić (3), Darko Đukičin, Dušan Jurišin, Miša Popov i Duško Penavski jednu utakmicu.  
Prvi strelac ekipe je Saša Nikolić sa 8 postignutih golova, Srđan Vasičin je postigao šest, Basta tri, Horvat, Bicok, Rankov, Tomić i Petrović po dva, a Rockov, Bešlin i Kantar po jedan pogodak.
Predsednik kluba Zoran Golušin o učinku ekipe kaže:
- U globalu sam zadovoljan plasmanom, ali ne i brojem bodova. Smatram da smo mogli imati 7-8 bodova više, samo da smo iskoristili prednost domaćeg terena. Izgubili smo od Radničkog iz Zrenjanina i nerešeno igrali sa Slobodom, dok u duelu sa Kozarom i Bačkom iz Subotice nismo bili miljenici sreće. Ono što smo propustili na domaćem terenu nadoknadili smo u gostima, tako da kada se sve sagleda moramo biti zadovoljni.  

Šta je bio najveći problem u rukovođenju kluba?

- Imamo odlične uslove za rad, kvalitetan teren i prateće objekte, ali bez sistemskog rešenja, problem finansiranja je za nas rak-rana.  Ovaj rang takmičenja nije amaterski i iziskuje značajna sredstva koja male sredine, kao što je Novo Miloševo, teško  mogu da obezbede. Teši nas jedino to što je i u drugim klubovima slična situacija. Zimsku pauzu iskoristićemo da obezbedimo sigurniji izvor finasiranja, konsolidujemo ekipu i spremni dočekamo nastavak prvenstva.
Prvih sedam kola trener Vojvodine bio je Dragan Kojić (tri pobede i jedan remi), a preostalih deset Dragan Vukajlović. Iskusni strateg potvrdio je reči predsednika kluba:
- Kada se pogleda  sastav lige i kvalitet timova, plasmanom možemo biti zadovoljni, ali kada analiziramo pojedine utakmice, stičem utisak da smo mogli imati više od 23 boda. Veoma sam zadovoljan kako sam prihvaćen od igrača, koji su imali veoma korektan odnos prema svojim obavezama. Međutim, 54 žuta kartona i veliki broj povreda bili su prepreka da učinak bude bolji. Kada se tome doda da na pojedinim utakmicama, posebno protiv Obilića u Novom Kneževcu, Kozare i Bačke iz Subotice nismo bili miljenici sreće, plasmanom moramo biti zadovoljni.

Kada ste zakazali početak priprema za nastavak prvenstva?

- Proleće po običaju donosi rasplet kada je u pitanju plasman, zato je neophodno da od prvog radnog dana,  23. januara iduće godine, ozbiljno i odgovorno obavimo pripreme, iskoristimo povoljan raspored i ostvarimo zacrtani cilj - opstanak u ovom stepenu takmičenja.                            

S.D.

Naslovi

Popularni Članci