Područna liga Novi Sad – mlađe kategorije: Pioniri Bečeja Old gold jesenji prvaci

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mlađe kategorije Bečeja Old gold i Škole fudbala Bečej proteklog vikenda završile su jesenji deo takmičenja u ligama u kojima nastupaju.

Tri kategorije Bečeja Old gold takmiče se u Područnoj ligi Novi Sad (omladinci, kadeti i pioniri), dok petlići nastupaju u Gradskoj ligi Novi Sad u kojoj se takmiče mlađi i stariji poletarci ŠF Bečej.
Najuspešniju polusezonu imali su pioniri (’95-’96. godište) koji su postali jesenji prvaci. Oni su do prvog mesta na tabeli stigli bez ijednog poraza, sa 14 pobeda, jednom nerešenom utakmicom (43 boda) i gol razlikom od 75:4.
Kadeti Bečeja Old gold (’93-’94.) pod vođstvom trenera Vladimira Radulovića pozicionirali su se na 6. mesto na tabeli sa 6 pobeda, 5 remija i 4 poraza (23 boda) uz gol razliku od 40:35.
U ove dve selekcije u Područnoj  ligi takmiče se 22 ekipe podeljene u dve grupe, a igra se trokružno. Vodi se i zajednička tabela, na kojoj pioniri i kadeti bečejskog kluba zauzimaju prvo mesto sa 63 boda, ispred Vrbasa koji je osvojio poen manje.
Omladinci Bečeja Old gold koje sa klupe vodi Oto Barta su na kraju jesenjeg dela sezone osvojili 6. mesto sa 25 bodova uz skor od 7 pobeda i po četiri remija i poraza.
Odlične igre i rezultate u prvom delu sezone Gradske lige Novi Sad ostvarili su i petlići Bečeja Old gold. Oni su pod vođstvom Dejana Stanojeva stigli do drugog mesta, iz 13 utakmica su izašli kao pobednici, a dva puta su teren napustili pognutih glava. Osvojili su 33 boda uz odličnu gol razliku od 54:8.
Trenerski kadar Bečeja Old gold zadovoljan je učinjenim ove jeseni:
- Sve naše selekcije su prikazale dobru igru tokom prvog dela prvenstva, a i rezultati su bili dobri. Pioniri su bili najuspešniji, a najviše me raduje što su dečaci stvorili pravi kolektiv, i što izrastaju u prave sportske ličnosti. Nikoga od njih ne želim da izdvajam jer je fudbal kolektivan sport, a kada postoji zajedništvo i dobra atmosfera, tu su i pozitivni rezultati. Svi koji su nastupali ove jeseni su dali svoj doprinos osvajanju prvog mesta. Imamo odličnu generaciju pionira koja je sigurno među tri, četiri najbolje u Vojvodini, i od njih očekujem da budu na prvom mestu i na kraju lige. Prvak će steći pravo da se takmiči u Kvalitetnoj ligi Vojvodine gde su mnogo kvalitetniji protivnici. Mi snage i znanja za nastup u toj ligi imamo, samo je pitanje da li ćemo imati finansija da sve to ispratimo, a to ne zavisi samo od nas - rekao je Dalibor Novčić, trener pionira Bečeja Old gold.
Mlađi (2000. godište) i stariji (’99.) poletarci ŠK Bečej u Gradskoj ligi Novog Sada odigrali su po 13 utakmica, mlađi su ostvarili 10 pobeda, a stariji osam. Trener mlađih poletaraca je Budimir Bašić, a starijih Miloš Andrić. U ovom uzrastu fudbalera evidentiraju se samo rezultati, ali se ne prave tabele.
- Tabele ne postoje jer se igra na skraćenom terenu, sa manjim golovima, i deca tog uzrasta se po prvi put upoznaju sa takmičarskim fudbalom. Prvi put na terenu ispunjavaju određene zadatke, prikazuju ono što vežbamo na treningu, i spremaju se da za dve godine izađu na veliki teren. Liga je kvalitetna, deca uživaju na utakmicama, a isto je tako i na treninzima. Stvorili smo porodičnu atmosferu, iz koje bi lako mogli da izađu kvalitetni pojedinci. Generalno imamo dobre mlađe kategorije, ali je sve teže raditi jer imamo sve manje novčanih sredstava. Roditelji finansiraju putovanja, sudije, kada smo domaćini, ali ni oni to neće moći da čine doveka. Situacija je teška, i ne znam koliko ćemo svi zajedno moći da izdržimo - rekao je Andrić.             

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci