Odštampajte ovu stranicu

„Dani Deda Mraza – bečejske zimske čarolije“: Veselo i šareno na Pogači

  29 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Turistička organizacija opštine Bečej u saradnji sa opštinom od 26. do 30. decembra organizuje „Dane Deda Mraza – bečejske zimske čarolije“.

Manifestacija je otvorena u utorak uz dečje pesme članova hora „Bubamara“, a potom je stigao i Deda Mraz koji je delio slatkiše deci.
Na gradskom trgu su postavljene drvene kućice u kojima se prodaju slatkiši, rukotvorine, prirodna kozmetika, a postoji mogućnost i za odmaranje i za kupovinu kuvanog vina i drugih pića.
Otvaranje „Bečejskih zimskih čarolija“ započeto je pehom, naime, nestala je struja na bini, ali je potom, za desetak minuta, ponovo došla i zabava najmlađih je nastavljena.
Najveći deo programa posvećen je deci, ali ima interesantnih događaja koji su namenjeni mladima i odraslima.  
Na „Bečejskim zimskim čarolijama“ u sredu i četvrtak osim zimskog bazara i svakodnevne diskoteke za decu, bilo je i nastupa glumaca PU „Labud Pejović“, članova MKD „Petefi Šandor“ i KUD „Đido“, deca su imala priliku da im se slika po licu, da prave ukrase za jelku i da na crtežima dočaraju doček Deda Mraza.
Danas, 29. decembra, osim uobičajenog zimskog bazara, deci se od 14.30 do 15 sati nudi lutkarska predstava PU „Labud Pejović“, u 15 časova očekuju se gosti iz Novog Bečeja koji će da predstave kulturu i običaje Banata, od 15.30 do 17 sati na redu je program za decu – slikanje po licu, izrada ukrasa za jelku, crtanje dočeka Deda Mraza na gradskom trgu i izbor najlepšeg crteža i od 17 do 18 sati ponovo je disko za decu.   
Poslednjeg dana bečejskih zimskih čarolija, 30. decembra, na gradskom trgu zainteresovani će moći da od 14 do 20 časova kupe nešto lepo i slatko u zimskom bazaru, od 16 do 17 sati će svi imati priliku da se fotografišu sa Deda Mrazom, a nastupiće i hor Muzičke škole „Petar Konjović”. Od 17 do 18 sati biće organizovan masken-bal za decu i izbor najlepše maske, od 18 do 19 časova traje „Valcer pod maskama” i izbor najlepšeg para, u 19 počinje nastup muzičke grupe (naziv grupe još nije objavljen), a u 20 sati na redu je prednovogodišnje zagrevanje koncertom grupe „Fingerbang“ iz Bečeja, a time se i završavaju „Dani Deda Mraza“ u Bečeju.

B.M.