Paketići za marginalizovanu decu i decu sa smetnjama u razvoju: Deda Mraz za svako dete

  29 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Aktivisti Društva prijatelja dece opštine Bečej su prošlog petka obradovali 150 mališana iz ekstremno siromašnih porodica sa teritorije bečejske opštine – reč je o najmlađim stanovnicima opštine koji su deo programa socijalno-pedagoške podrške. Prostorija Centra za decu i mlade je bila mala da odjednom primi svako dete kome je Deda Mraz želeo da podeli pakete, te je dodela organizovana u nekoliko „smena“.

Predsednica Društva prijatelja dece Izabela Šormaz je rekla da su za svako dete namenski pripremljeni darovi, a u paketima je bilo slatkiša, igračaka, odeće i obuće, školskog pribora, a pokloni su obezbeđeni od donatora, građana, PU „Labud Pejović“, u toku Dečje nedelje…
Deci sa invaliditetom i/ili deci roditelja sa invaliditetom su i članovi Društva za afirmaciju osoba s invaliditetom „Feniks plus“ priredili tradicionalnu svečanost krajem prošle nedelje, kada su u prostorijama I Mesne zajednice uručili novogodišnje paketiće.
Predsednik udruženja Stevan Markov je rekao da je ove godine deci obezbeđeno 21 paketić zahvaljujući donatorima, a darove je deci uručio Deda Mraz.
Više belobradih je na motorima posetilo i decu u Drljanu i Mileševu 22. decembra i donelo im 40 paketića. Članovi Moto-kluba „Free wolfs“ su decu darovali u školi u Mileševu, a ona su im priredila praznični program.
„Turneja“ Deda Mraza završena je ove nedelje u sredu, kada je Centar za socijalni rad organizovao dodelu stotinu paketića za decu u hraniteljskim porodicama i za korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad Bečej. Svečanost je održana u prostorijama Dnevnog boravka, najpre su dodeljeni pokloni za mališane u hraniteljskim porodicama, a potom i za korisnike boravka.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci