Konkurs lokalne samouprave: Stipendije za 50 studenata

  29 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komisija za dodelu stipendija 15. decembra je objavila rang-listu kandidata za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Bečej. Stipendije će dobiti 50 studenata, s tim da prvih 11 na listi studiraju za deficitarna zanimanja na teritoriji opštine, te oni imaju prednost. Osim prvih 50 na rang-listi i narednih 38 studenata odgovaraju uslovima konkursa, međutim, zbog manjeg broja bodova u odnosu na prvih 50 kandidata, neće dobiti stipendiju.

Na osnovu izveštaja bečejske ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje utvrđeno je da na teritoriji opštine Bečej postoji izričita potreba za radnom snagom određenih struka visokih studija kao što su diplomirani mašinski inženjeri, diplomirani inženjeri elektrotehnike, diplomirani farmaceuti, profesori matematike i fizike, hemije i biologije.
Konkurs za stipendije lokalna samouprava raspisala je 20. novembra.
Stipendije će se isplaćivati u iznosu od 8.000 dinara u deset jednakih mesečnih rata, mesečno, najkasnije do 15. u mesecu za prethodni mesec, za period oktobar-jul.
Korisnik stipendije zaključuje ugovor o stipendiranju sa predsednikom opštine u roku od 15 dana od dana konačnosti rešenja o ostvarivanju prava na dodelu stipendije.
Rang-listu kandidata za stipendije možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Bečej: http://www.becej.rs/wp-content/uploads/2017/12/SRPSKI-stipendija.pdf.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci