Izabrani sportisti opštine Bečej: Priznanje za Zitu i Ognjena

  29 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Apsolutni pobednici izbora sportista godine, to jest sportistkinja i sportista godine opštine Bečej 2017. godine su plivačica Zita Seke i fudbaler Ognjen Đuričin, saopšteno je prošlog petka na svečanosti u velikoj sali opštine, kada su izabrani najbolji sportisti, klubovi, treneri, pojedinci, sportski radnici u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej.

Uručene su ukupno 42 nagrade (pehari i diplome) najboljima.
Najuspešnija sportska organizacija 2017. godine je OFK Bečej 1918. Nagrade za trenere godine dobili su Šandor Poljak (STK Vojvodina – Bačko Gradište), potom Milan Kaćanski (Kuglaški klub Vojvodina – Bačko Gradište) i Vladislav Živanović (Kajak kanu klub Bečej).
Za najboljeg sportskog radnika izabran je sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev.
Za radničko sportske igre nagrade su primili Stana Baćinski i Zdravko Perušin – Buca.
Nagradu za životno delo dobio je Janoš Žolnai, a posebna nagrada za doprinos razvoju sporta dodeljena je privredniku Draganu Kneževu.
U kategoriji mlađih pionira, među 9 nominovanih, prvo mesto je zaslužio Mate Molnar iz Kajak kanu kluba Bečej, drugi je Balaž Kovač iz Karate kluba Bečej, a treći Masimo Števin iz Kajak kanu kluba Bečej.
Među mlađim pionirkama (7 nominacija) prva je bila Nataša Kekić iz PVK Bečej, slede Katarina Kiš i Katarina Jakić, obe iz Karate kluba Bečej.
U grupi pionira bilo je 9 predloženih za nagrade, a izabrani su Marko Mišković iz Kajak kanu kluba Bečej, Bence Gedelei iz Karate kluba Bečej i Nemanja Grčić iz Kajak kanu kluba Bečej.
U kategoriji pionirki (12 predloga) prva je Zita Seke (PVK Bečej), druga nagrada dodeljena je Radmili Tominjak, a treća Reki Bezeg (obe su članice STK Vojvodina).
Najbolji kadeti su (15 nominovanih) Gabor Kurcinak (Kuglaški klub Vojvodina – Bačko Gradište), Nikola Vlajkov (Kik-boks klub Bečej),a treće mesto dele Miodrag Ikadinović (Kajak kanu klub Bečej) i Jovan Peškanov (Streličarski klub Bečej).
Sve tri nominovane kadetkinje su dobile nagrade: Nađu Grozdanović (Ženski odbojkaški klub Bečej), slede Dejana Kekić (Kajak kanu klub Bečej) i Gordana Pavkov (Odbojkaški klub Libero – Bačko Gradište).
U juniorskoj konkurenciji (5 predloga) najbolji je  Đorđe Rakić (Muški odbojkaški klub Bečej), drugu nagradu je dobio Isidor Milovanov (OFK Bečej 1918) a treću Luka Stojkov (Kajak kanu klub Bečej).
Najuspešnije juniorke su od četiri nominovane sportistkinje Jovana Borđoški (Karate klub BPS), Ivana Ćućuz (STK Vojvodina – Bačko Gradište) i Ksenija Tašin (ŽOK Bečej).
U konkurenciji trojice seniora svi su dobili nagrade: prvi je Ognjen Đuričin (OFK Bečej 1918), drugoplasirani je Bojan Jocić (Atletski klub Bečej) i treću nagradu je dobio Miloš Radovanov (MOK Bečej).
I u grupi seniorki su sve predložene sportistkinje nagrađene: prva je Anja Lepeš Kovač (Sunrise joga studio), slede Maja Jevtić (Odbojkaški klub Libero – Bačko Gradište) i Jovana Vico (ŽOK Bečej).
Izabrane su i najbolje muške i ženske ekipe. Najbolji od 8 predloženih timova u muškojkategoriji su seniorska ekipa OFK Bečej 1918, nju slede juniorska ekipa MOK Bečej i seniorska ekipa Kluba malog fudbala Bečej.
U kategoriji ženskih ekipa bilo je 7 nominovanih, a izabrani su: kadetkinje STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, kata tim Karate kluba Bečej i ženska ekipa Karate kluba BPS.
Neki od sportista i sportskih radnika su bili nagrađeni i prošle godine, a predsednik komisije za dodelu nagrada i član Opštinskog veća Nikola Džigurski je rekao da je to u skladu sa pravilnikom.
Međutim, za neke odluke komisije se mogu staviti primedbe kao što je to odluka o nagradi najboljem treneru gde među prva tri nije trener bečejskih fudbalera, inače najbolje ekipe u 2017. godini, i u kategoriji seniorki ukoliko se uzme u obzir kriterijum i vrednovanje olimpijskih sportova i postignutih rezultata, što može pojačati nezadovoljstvo koje je provejavalo i prethodnih godina, a to je uzrokovalo verovatno i to da nisu svi sportski klubovi predložili kandidate za nagrade kao što je to slučaj sa Džudo klubom Mladost koji, prema rečima trenera Milorada Lončarevića, to nije uradio iz protesta zbog nekih odluka komisije sa prethodnih izbora iako su bečejski džudisti Aleksandar Stojkov, Marko Simić i Milica Grbić ove godine postigli zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni, ali ih nije bilo među nominovanima iako je i komisija za izbor sportista mogla da predloži kandidate. Sve ovo upućuje na zaključak da Savez sportova i sportski klubovi nemaju saradnju na visokom nivou i da se neke stvari moraju promeniti ukoliko se želi zadržati kredibilitet i kontinuitet ove manifestacije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci