Karácsonyköszöntő - „Kell, hogy legyen közöttünk egy kapocs…”

  29 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Idén is december 26-án rendezték meg a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Karácsonyköszöntő műsorát.
„A karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja.

A karácsony mindent és mindenkit megváltoztat. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk családunkra, barátainkra, embertársainkra. Az ajándék vásárlás és az ünnepi készülődés izgalma csodálatos, azonban ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást. Sok ember nem tudja, mi hiányzik az életéből, pedig ez nem más, mint az igaz szeretet… Az igazi ünnephez, és az egész életünkhöz nem kell más, csak az, hogy szeretni, tisztelni tudjuk egymást, mert hiába jön össze a család, a baráti társaság, ha csak rideg ajándékozásból, vacsorából és egymást untató beszélgetésből áll az ünnep. Kell, hogy legyen közöttünk egy kapocs és ez nem más, mint a szeretet”, mondta Péter Lea műsorvezető.
Ünnepi beszédet ft. Világos Miklós mondott, majd a kultúrkör szakosztályai mutatkoztak be: a Kenderkóc gyermekcsoport,  a kultúrkör társas- és modern tánccsoportjának minden korosztálya, a Kiscimbora, a Kisbekecs, a Csiperke, a Csicsóka, a Kópé és a Petrence táncegyüttesek, valamint a Dúdoló énekcsoport.
„Idén is, a nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla műsort kellett tartanunk, 17 és 19 órától. Több mint 640-en voltak jelen rendezvényünkön ”, mondta Ricz Róbert, a Petőfi kultúrkör elnöke.
Az egyesület vezetősége köszönetet mondott a támogatóknak: a becsei önkormányzatnak, a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, a budapesti Nemzeti Kulturális Alapnak, Magyarország Emberi Erőforrás Minisztériumának, a Szekeres László Alapítványnak, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnak, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárságnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, illetve a kisebb-nagyobb vállalkozóknak, cégeknek és egyéneknek.                                  

B.M.

Naslovi

Popularni Članci