Rezultati Prosperitati konkursa za kupovinu seoskih kuća: Bespovratna pomoć za 25 porodica sa teritorije opštine

  23 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fondacija Prosperitati – a ona je, u principu, „projekat“ Saveza vojvođanskih Mađara koju finansira mađarska država – nedavno je objavila rezultate konkursa za kupovinu seoskih kuća – obezbedila je oko 10.000 evra bespovratne pomoći po aplikantu za kupovinu 261 seoske kuće. Reč je o pomoći mladim bračnim parovima ili samohranim roditeljima za kupovinu seoskih kuća.

Među dobitnicima na konkursu za kupovinu seoskih kuća ima brojnih bračnih parova sa teritorije opštine Bečej, njih 25.
Iz Bačkog Petrovog Sela to su samohrani roditelj Kristina Ileš, Endre Tot i Nora Terek Tot, Aniko Hegediš, Emeše Dečov Đere i Ištvan Đere, Lorand i Laura Vereb, Henrieta i Deneš Topolčanji, Ričard i Kornelia David, Endre i Maria Molnar i Nikoleta i Tamaš Pustai.
Seosku kuću će imati priliku da kupe i stanovnici Bečeja: Igor i Renata Brusin, Vilmoš Lener i Ester Čorba Lener, Klara Čikota, Žolti i Kristina Sič, Ana Bonifart Šimon i Endre Šimon, Karolina i Geler Vida, Čaba Balind i Martina Mađar Balind, Roland i Anita Butaš, Norbert i Diana Boarov, Tanja Lazendić, Monika Sabo, Arpad i Kristina Salontai i Kristina i Norbert Dudaš.
Iz Bačkog Gradišta dobitnici na konkursu su Melinda Koša Boroš, Balaž i Eufrozina Maraci i Žolt i Arabela Lovaši Latinčić.
Skoro svim dobitnicima odobreno je 3,2 miliona forinti (oko 10.000 evra), a u jednom slučaju 2,7 miliona forinti.
Nepovratnu pomoć ili kredite na konkursima Fondacije „Prosperitati“ mogu da dobiju građani Vojvodine koji imaju dvojno (mađarsko-srpsko) državljanstvo.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci