Iz opštinskog budžeta 12 miliona: Konkurs za nevladine organizacije

  23 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nevladine organizacije su do 4. februara mogle da predaju projekte na tri konkursa za projekte nevladinih organizacija za koje je iz opštinskog budžeta obezbeđeno ukupno nešto više od 12 miliona dinara.

Prvi konkurs se odnosio na finansiranje programa ili projekata nevladinih organizacija u oblasti socijalne zaštite, iz sledećih oblasti: podsticaj i razvoj socio-humanitarnih aktivnosti (podrška socijalno ugroženim građanima, podrška starim i osobama sa invaliditetom, podrška osobama ometenim u razvoju i drugo) i tu bi trebalo da bude  raspodeljeno 1,2 miliona dinara. Na drugom konkursu imali su pravo da učestvuju nevladine organizacije za realizaciju programa ili projekata iz oblasti podsticaja i razvoja privrednih delatnosti, razvoja lokalne zajednice, ekologije, afirmacije ljudskih i manjinskih prava itd. za ukupno dva miliona dinara, a treći konkurs bio je namenjen  za projekte iz oblasti kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina i organizacija manifestacija u oblasti kulture i trebalo bi da bude podeljeno 9 miliona dinara.
Predsednik opštine je 24. januara imenovao Komisiju za sprovođenje postupka raspodele sredstava iz budžeta opštine za nevladine organizacije u 2018. godini u sastavu Čaba Štefaniga (član Opštinskog veća, predsednik), Miomir Jelenić (član Opštinskog veća) i Marijana Lovrić (pomoćnica predsednika opštine).
Najvažniji zadatak komisije je da predloži predsedniku opštine donošenje odluke o raspodeli budžetskih sredstava nevladinim organizacijama po raspisanim konkursima.   

B.M.

Naslovi

Popularni Članci