Gradsko pozorište: Obnovljena sala za Svetosavsku akademiju

  23 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Gradskom pozorištu Bečej sredinom ove nedelje okončano je obnavljanje i uređenje pozorišne sale i prostorija na spratu objekta.

U taj posao je uloženo 5 miliona dinara, a novac je obezbeđen letos na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu“.

Za nešto više od polovine iznosa kupljena je audio-vizuelna oprema, nova scenska oprema, zavesa, a nova je i rasveta u gledalištu.

Pored toga, uređeni su mokri čvorovi iza bine, hodnik na spratu pozorišta, postavljeni su svetlosni paneli u gornjem foajeu, koji je i okrečen (sopstvenim sredstvima pozorišta), izmenjen je deo drvenog enterijera u pozorišnoj sali i na bini i kupljeno je 60 stolica za kamernu scenu, a urađeno je i dubinsko pranje 340 stolica za publiku.

Prva veća priredba u obnovljenoj pozorišnoj sali biće Svetosavska akademija koja se održava danas uveče.

Uprkos tome što je uređen deo unutrašnjosti objekta, najveći problem ipak stvara sama pozorišna zgrada, kojoj je potrebna sveobuhvatna sanacija.

Direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović je rekao da će pozorište ove godine učestvovati na pokrajinskim ili republičkim konkursima za adaptaciju zgrade a, ako se ukaže prilika, i na IPA konkursu.

Za rekonstrukciju krova, hidroizolaciju objekta pozorišta, zamenu prozora i za uređenje fasade je prema projektu potrebno najmanje oko 20 miliona dinara i taj novac se može obezbediti jedino na konkursu.

Ukoliko bi se obezbedio potreban iznos ili makar deo, adaptacija zgrade bila bi rađena u nekoliko faza.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci