U restoranu „Panorama“: Ciganjbal

  12 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U restoranu „Panorama“ 5. februara je u organizaciji romskih udruženja „Integra“ i „Azuro“ održan tradicionalni „Ciganjbal“ kojim se kroz pesmu i igru predstavlja deo kulturne baštine Roma.

U programu su učestvovali Ignac Šen, virtuoz na violini sa svojim orkestrom, koji su romsku muziku izvodili na tradicionalnim instrumentima, KUD „Orion“ sa plesnom tačkom tradicionalnih romskih igara, a nije izostao ni izbor za mis bala, ali ni tombola.
Pored velikog broja gostiju romske i drugih nacionalnosti iz mnogih mesta Vojvodine, balu su prisustvovali i Duško Jovanović, direktor Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine, predstavnici lokalne samouprave, Peter Knezi, Pal Šandor, Ištvan Ačai i Laslo Fuderer, sveštenik rimokatoličke crkve u Bečeju.
Duško Jovanović je rekao da održavanje ovakvih balova ima za cilj negovanje kulturne baštine Roma i njeno predstavljanje drugim zajednicama koje žive na ovim prostorima. On se zahvalio lokalnoj samoupravi što pomaže i podržava uključivanje romske zajednice u društvo.                       

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci