Spomen kuća braće Tan: Uskoro uređenje dvorišta

  04 oktobar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dvorište u obnovljenoj spomen kući braće Tan do kraja oktobra trebalo bi da dobije novi izgled. Prema rečima predsednika Društva intelektualaca „Braća Tan“ Lasla Bonifarta, Ministarstvo ljudskih resursa Vlade Mađarske odobrilo je dva miliona dinara za uređenje dvorišta u spomen kući, tenderska procedura je okončana i od šest izvođača (iz Bečeja, Bačkog Petrovog Sela, Kanjiže i Subotice) najpovoljniju ponudu je dala SZR „Diva“ iz Bečeja, koja posao treba da završi do kraja oktobra.

„Po glavnom projektu u dvorištu će biti filagorija, interaktivno igralište za decu, park skulptura, klupe i zelenilo. Radovi bi trebali da počnu krajem ove ili sledeće nedelje, zavisi od toga kada ćemo dobiti građevinsku dozvolu, a posao mora biti završen do 31. oktobra“, kazao je Bonifart.
U prostoru spomen kuće braće Tan uskoro treba da se nađe nova izložbena postavka, reč je o 26 reprodukcija slika Mora Tana.
„Deo slika je stigao, a uskoro treba da dobijemo i ostatak, pošto se slike Mora Tana nalaze i u muzeju u Beogradu, neke su u Mađarskoj, ima ih i u kapeli na malom groblju i treba da se urade njihove reprodukcije. Od istog ministarstva iz Mađarske smo za ovaj projekat dobili oko milion forinti, to je oko 3.000 evra. Planiramo da, kada se završi uređenje dvorišta, priredimo svečano otvaranje i tog prostora i nove izložbe, a to bi trebalo biti krajem ovog ili početkom sledećeg meseca“, rekao je Laslo Bonifart.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci