U Gradskom pozorištu: Komedija o niskim strastima

  15 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sceni „Zlatan Dorić“ Gradskog pozorišta prošlog petka odigrana je pozorišna predstava „Zelje, pečeni krompir“ pozorišne trupe Arteria u produkciji Kulturnog centra iz Novog Sada.

Prema tekstu mađarskog pisca Zoltana Egerešija, koji je prevela Judit Ferenc, predstavu je režirao Igor Pavlović, koji je bio scenograf i igrao ulogu Tužnoustog, jednog od tri lika. Pored Pavlovića, lik Umetnika tumači Zoltan Molnar, a Đorđe Simić je Sapun.
Reč je o komediji koja zapravo obrađuje sasvim ozbiljne teme upakovane u likove fudbalskih sudija. U svlačionici prvoligaškog fudbalskog tima nalaze se trojica sudija, Umetnik, Sapun i Tužnousti, koji publiku – sramotno malobrojnu – prvo upoznaju sa svojim, uglavnom tužnim, životnim pričama, a zatim otkrivaju i svoje profesionalne pozicije i ambicije, ali tek jedan od njih ima priliku da napreduje, naravno, za to mu je potrebna i pomoć druge dvojice. Nastaje tipična situacija, u kojoj isplivavaju najniže strasti čoveka: zavist, zluradost, bezobrazluk, nepoštovanje...

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci