Odštampajte ovu stranicu

Nagrađen BUM: Priznanje za kvalitetan omladinski rad

  20 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejskom udruženju mladih (BUM) je na godišnjoj skupštini Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) održanoj pod sloganom „Želim i mogu!“ 10. i 11. maja u Novom Sadu, dodeljeno priznanje „Hvale vredan napor“ za postignut visok kvalitet u omladinskom radu.

Radi se o priznanju koje NAPOR dodeljuje svake godine organizaciji koja demonstrira najbolji primer prakse u omladinskom radu. Ove godine priznanje je dodeljeno BUM-u koji je za kratko vreme nakon osnivanja postala ozbiljna organizacija koja realizuje uspešne akcije i projekte i uključi veliki broj mladih.

Zašto NAPOR?

Asocijacija NAPOR okuplja organizacije građanskog društva koje sprovode omladinski rad na području Republike Srbije. Cilj organizacije je profesionalizacija omladinskog rada. NAPOR trenutno broji 90 organizacija iz Srbije.

BUM je od osnivanja, od januara prošle godine do danas, organizovao humanitarne i ekološke akcije „Uskršnji BUM!”, „Reciklaža nije blamaža”, „PETi mesec”, sportske turnire „Joga bonito”, „Bečej open”, „Prva vojvođanska olimpijada starih sportova”, edukativne aktivnosti, tribine kao što su „Reci NE drogama”, „Korupcija u sistemu javnih nabavki”, razne kampanje, ankete, peticije, ulične akcije i kulturne manifestacije. U toku je realizacija projekta obuke budućih omladinskih lidera „Pokreni mehanizam!” koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Godišnja skupština BUM-a

Na prvoj godišnjoj skupštini Bečejskog udruženja mladih održanoj 28. aprila, delegati i članovi Upravnog odbora usvojili su izmene Statuta udruženja i usvojili godišnji izveštaj i akcioni plan za 2011. godinu. Izmenama je prošireno polje delovanja BUM-a, pa se pored oblasti omladinskog rada, omladinske politike, neformalnog obrazovanja, izgradnje građanskog društva, aktivizma, volonterizma, promocije sporta, zdravih stilova života, zaštite životne sredine BUM sada i zvanično bavi oblastima ljudske bezbednosti, borbe protiv korupcije i očuvanja kulturnog nasleđa.

B.M.