Učestale provale u Bačkom Petrovom Selu: Berba pre roka

  17 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema podacima dobijenim iz Mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu, u ovom selu je u poslednje vreme rapidno povećan broj krađa u kućama i u ataru.

Veliki je pritisak meštana na Mesnu zajednicu da nešto učini i, kako kaže njen sekretar Zoltan Kiš, o ovom, sad već gorućem problemu je dogovoren sastanak sa policijskim inspektorom i predstavnicima Mesne zajednice krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.
- Opšta bezbednost građana je na niskom nivou. Osobe koje se bave ovim nelegalnim radnjama sad već prate stanovnike Bačkog Petrovog Sela i tačno znaju, najčešće je to za vreme vikenda, kada oni nisu kod kuće, kada nesmetano mogu da uđu u kuće i odnesu dragocenosti. Sad su postale aktuelne i krađe na njivama u ataru sela. Uglavnom je kukuruz na meti lopova. Kako ne bi ostali bez roda, poljoprivedni proizvođači moraju da pribegavaju nepopularnim merama da berbu kukuruza obave u vreme kad on nije biološki sazreo, ne bi li spasili svoj ovogodišnji trud. Imamo jednog poljočuvara, ali on sam ne može da nadzire petrovoselski atar. Prošlog ponedeljka i utorka su obijene i prostorije Mesne zajednice, lopovi su najverovatnije bili u potrazi za novcem. Prvog dana je samo provaljeno u hodnik, dok je u utorak nasilno otvorena kancelarija blagajnika i inkasanta pijace. Dobro je što ništa nije odneto, bojali smo se najviše zbog vrednih projekata i dokumenata, a pričinjena je samo materijalna šteta - kazao je Kiš.

M.S.

Naslovi

Popularni Članci