Novi konkurs za medije u Bečeju: Oformljena komisija koja odlučuje o projektima

  24 novembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej je 25. oktobra raspisala drugi konkurs za informisanje u toku ove godine, a za medijske projekte ovog puta bi trebalo da bude raspoređeno dva miliona dinara.

Prethodni konkurs je raspisan u februaru i 4 miliona dinara je raspodeljeno 9. maja projektima 8 medija rešenjem predsednika opštine o raspodeli novca na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini, na osnovu predloga konkursne komisije.

S obzirom na to da je rok za prijavu na aktuelni konkurs bio 9. novembar, a da je upravo objavljen i sastav komisije koja će predložiti predsedniku opštine koje medijske projekte da finansira lokalna samouprava, uskoro se očekuje i rešenje o raspodeli medijskog novca.

Predsednik opštine je u konkursnu komisiju imenovao Vladimira Pavlovića u ime Udruženja elektronskih medija ComNet (Komnet), Katarinu Filipović u ime RAB Srbija i Ivicu Šmita u ime ANEM i Lokal presa. Inače, Filipović je bila članica i prethodne konkursne komisije.

Zanimljivo je da su za članstvo u medijskoj komisiji prijavljeni neki, široj javnosti poznati medijski stručnjaci i novinari, kao što su, recimo, Nedim Sejdinović u ime Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine i Petar Jeremić u ime Udruženja novinara Srbije, ali nisu imenovani u komisiju. Naime, predsednik opštine je konstatovao da su svi kandidati ispunili uslove i dodao da je, „uzimajući u obzir biografije predloženih članova“, odlučio da komisiju čine navedene osobe. U rešenju objavljenom na sajtu opštine ne navode se biografije imenovanih članova komisije.

Podsetimo da je na prvom opštinskom konkursu za medije u maju ove godine najveći iznos, milion dinara, odobren firmi Brif media net d.o.o. (brif.rs) iz Petrovaradina za projekat „Raznolikost Bečeja“, sledilo je potom Bečejsko udruženje mladih – BUM sa 850.000 dinara za projekat „Javni interes u fokusu: informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, Mozaik d.o.o. iz Bečeja uputio je na konkurs dva projekta dva medija (internet portal i novine), a odobreno je 500.000 dinara za projekat „Informisanošću do prava – bečejski informator o pravima dece sa invaliditetom“ i 350.000 dinara za projekat „Odluke u ime građana 2017“, za TV Bečej-ogranak Bečej-VTV Komnet d.o.o. Subotica odobreno je 600.000 dinara za projekat „TV prozor – TV serijal koji doprinosi boljem informisanošću stanovnika Bečeja“, za projekat „Radno mesto-naša kuća, zaposleni i poslodavci, naša porodica“  Medium d.o.o. iz Bečeja obezbeđeno je 300.000 dinara,  a podnosiocu projekta Info-NB je za „Bečejski izlog“ opredeljeno 200.000 dinara, isti iznos, 200.000 dinara, je odobren i za projekat „Dvojezične, pravovremene informacije za svakog u opštini Bečej – Aktiv radio“ podnosioca projekta Monika Berček pr agencija za konsultantske aktivnosti „Cross media consulting“ Bečej.

Inače, na medijski konkurs koji je opština Bečej raspisala početkom februara meseca, podneta su 22 projekta iz Bečeja, Novog Sada, Petrovaradina, Subotice, Beograda, Novog Bečeja, Inđije i Žablja.                                             

R.M.

Naslovi

Popularni Članci