Prostorni plan opštine Bečej: Izmene i dopune

  20 jul 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupština opštine Bečej je 3. jula donela odluku o tome da se naprave izmene i dopune Prostornog plana opštine Bečej.

Ciljevi izmena i dopuna Plana su preispitivanje i utvrđivanje namene i utvrđivanje pravila uređenja i građenja za objekat „Mala zarda“ u Bačkom Petrovom Selu; preispitivanje i redefinisanje pravila uređenja i građenja na poljoprivrednom zemljištu (voćnjaci i vinogradi, objekti namenjeni ratarsko-povrtarskoj proizvodnji i objekti za smeštaj poljoprivredne mehanizacije, repromaterijala, smeštaj i čuvanje gotovih poljoprivrednih proizvoda), pravila građenja za poljoprivredne radne komplekse i objekata za uzgoj stoke-farme; preispitivanje i redefinisanje pravila uređenja i građenja na vodnom zemljištu – definisanje pravila uređenja i građenja za izgradnju malih hidroelektrana; preispitivanje i redefinisanje pravila uređenja i građenja u građevinskom području naselja; preispitivanje i redefinisanje pravila uređenja i građenja na građevinskom zemljištu van građevinskog područja naselja (vikend zona)...

Okvirnom granicom izmena i dopuna Plana obuhvaćena je teritorija administrativne opštine Bečej, koju čine katastarske opštine Bačko Gradište, Bačko Petrovo Selo, Bečej, Mileševo i Radičević.

Ukupna površina područja je 486,50 km² .

Uslovi i smernice za izradu izmena i dopuna Plana dati su Regionalnim prostornim planom Autonomne pokrajine Vojvodine i Prostornim planom područja posebne namene multifunkcionalnog ekološkog koridora Tise.

Izmene i dopune će da radi JP Zavod za urbanizam Vojvodine.

Rok za izradu nacrta Plana je 3 meseca od dana dostavljanja Zavodu izveštaja o izvršenom ranom javnom uvidu, pribavljanja uslova od nadležnih organa i organizacija.

Potreban novac za izmene je oko milion dinara i planira se obezbediti iz opštinskog budžeta i, eventualno, od drugih izvora vlasti.          

B.M.

Naslovi

Popularni Članci