Kancelarija za mlade: Poreska filijala za Omladinski dom

  24 maj 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kancelarija za mlade opštine Bečej iz sopstvenih budžetskih sredstava finansira adaptaciju prostorije nekadašnje poreske filijale u Bačkom Petrovom Selu. Predviđene su manje popravke, malterisanje i farbanje zidova, a od proleća će taj prostor biti omladinski klub, mesto gde će mladi iz Bačkog Petrovog Sela imati mogućnost da se okupljaju, druže, osmišljavaju i ostvaruju aktivnosti.

Iz Kancelarije za mlade je saopšteno da je inicijativa za uređenje tog prostora potekla od omladinske organizacije „Mladi za naše selo“, a vrednost radova je 250.000 dinara.
Mladi u Bečeju i Bačkom Gradištu i dalje nemaju prostor gde bi se okupljali.

Angažovani u Kancelariji za mlade u Bečeju traže objekat koji je u opštinskom vlasništvu kako bi ga pretvorili u omladinski klub, međutim, objekti koji bi mogli da se uzmu u obzir su u ruiniranom stanju i Kancelarija za mlade ne raspolaže novcem za njihovu adaptaciju. S druge strane, potreban iznos mogao bi da se traži i na konkursima, međutim, kako je rečeno iz Kancelarije za mlade, iznosi koji se odobravaju na konkursima države nisu dovoljni za takav posao.

Za Bačko Gradište za ovu godinu Kancelarija za mlade planira revitalizaciju betonskog terena za fudbal, jer su to mladi ljudi iz naseljenog mesta naveli kao prioritet, a potom bi se razmišljalo o nalaženju adekvatnog prostora za omladinski dom. S projektom revitalizacije terena, vrednosti oko 2,5 miliona dinara, će se konkurisati kod Ministarstva za sport i omladinu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci