U školi „Petefi Šandor“ još nema fiskulturne sale: Formiranje vlade koči nastavak izgradnje

  29 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnja sale za fizičko vaspitanje u školi „Petefi Šandor“ započeta je pre nekoliko godina, a građevina je do danas nezavršena.

O tome da li će biti nastavljena izgradnja sale za fizičko vaspitanje i kada će učenici škole moći u njoj da održavaju časove fiskulture, još nema informacija. Prema rečima direktora škole Engelberta Siča Budaija, iz Ministarstva omladine i sporta još uvek se čeka odgovor na zahtev za dodelu novca za nastavak gradnje koji je u novembru prošle godine podnela bivša direktorica škole Dragica Krstić. Sič Budai je rekao da je dosadašnja praksa pokazala da odluka Ministarstva o obezbeđivanju novca obično stiže krajem juna meseca i da se nada da će tako biti i ovog puta. „Nadam se da će novac za završetak izgradnje sale biti i odobren, jer bilo bi loše da se taj posao ne završi, a do sada je Ministarstvo uložilo 90 posto potrebnog novca. Verujem da i nadležni u Ministarstvu tako misle, ali je sve odloženo zbog izbora. U ponedeljak (25. juna) smo zvali Ministarstvo omladine i sporta i rečeno nam je da se čeka formiranje Vlade i da će nakon toga novac za nastavak izgradnje verovatno biti odobren. Do sada su sredstva dobile samo najsiromašnije opštine, a Bečej ne spada u tu kategoriju. Ukoliko odgovor ne dobijemo do početka jula, ponovo ćemo kontaktirati Ministarstvo i pretpostavljam da će tada biti odobren novac za sledeću fazu radova, a ako ne bude tako, škola će da konkuriše negde drugde kako bi obezbedila sredstva za završetak sale“, rekao je Budai. Za treću fazu radova na izgradnji sale potrebno je 8 miliona dinara, a potom je potrebno obezbediti još para za nabavku rekvizita i opremanje sale.
Ministarstvo omladine i sporta je u izgradnju sale za fiskulturu do sada uložilo preko 15 miliona dinara, a lokalna samouprava više od 2,5 miliona dinara. Za završetak izgradnje – ugradnja prozora i vrata, malterisanje, krečenje i opremanje – po procenama treba obezbediti još 12 miliona dinara.
Inače, škola „Petefi Šandor“ je od pokrajine dobila dodatnih 10 miliona dinara za završetak izgradnje školske zgrade u Drljanu i uskoro će biti raspisan tender za izbor izvođača radova.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci