Origami kamp Društva učitelja: Gost iz japanske ambasade

  29 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dečji origami kamp koji od 18. juna organizuje Društvo učitelja Bečeja drugu godinu zaredom, ovog puta u novim podrumskim prostorijama Narodne biblioteke, svakodnevno okuplja brojne mališane koji uz pomoć origami instruktorki uče da ovom zanimljivom tehnikom savijanja papira prave razne figure, ali i da se druže, nauče nešto novo i svoje slobodno vreme iskoriste na kreativan način.

U utorak je origami kamp posetila i Marja Bastajić, pomoćnica japanskog atašea za kulturu u ambasadi Japana, koja je deci i predstavnicima Društva učitelja Bečeja prenela pozdrave iz japanske ambasade i uručila knjige o tehnikama origamija i materijal za pravljenje origami figura. Ona se u ime ambasade zahvalila na pozivu i inicijativama Društva učitelja Bečeja koje već godinama na ovaj način promoviše japansku kulturu: „Posebno mi je zadovoljstvo što u tolikoj meri radite na inkluzivnosti, a to je ono što ambasada Japana i što Japan podržava i ceni. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da budem sa vama, nažalost, ambasador, gospodin Omori je bio sprečen da dođe. Želim vam da nastavite ovakve inicijative, vrlo je bitno raditi na promociji japanske kulture i van Beograda, na čemu mi insistiramo, da se decentralizuje ta kulturna promocija i zbog toga nam je vaš rad posebno dragocen“.

Utisci

O utiscima o origami kampu govorili su učesnici radionica.

Marko Mišković: Prvi put sam na origami radionicama, naučio sam da pravim mačku, psa, igrače, ždrala, ribe i to je to. Pozvao sam i svoje drugare da dođu, a ja planiram da učestvujem u radionicama i sledeće godine.

Nikoleta Repaši: I ja sam dolazila na ove radionice prošle godine, dobro je ovde. Naučila sam mnogo toga i kod kuće pravim figurice, a imam i knjigu za to. Doći ću sledeće godine ponovo.

Marijana Simić: Prvi put sam na origami radionicama i super je, najviše mi se dopadalo kad smo pravili odela za lutke.

Društvo učitelja Bečeja ove godine obeležava desetogodišnjicu rada, a ujedno i bavljenja origami tehnikom, te je predsednica društva Milena Gmijović predstavila aktivnosti koje je do sada Društvo realizovalo. Za jubilej je pripremljena i izložba dečjih origami radova, ali i origami instruktora, a program su upotpunile Jelena Mirić, učenica muzičke škole „Petar Konjović“ i Milica Mirić, pesnikinja i slikarka iz Bečeja.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci