U Gradskom pozorištu: Nesvakidašnji koncert gitarista

  02 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejska publika je u ponedeljak bila u prilici da besplatno prisustvuje nesvakidašnjem koncertu klasične muzike, koji su u Galeriji „Krug“ u Gradskom pozorištu priredili gitaristi Petar Popović iz Bjeljine i Vedran Ferizović iz Sarajeva.

Reč je o mladim umetnicima koji su srednju muzičku školu, potom i Akademiju umetnosti završili u Novom Sadu, i tokom školovanja ostvarili su značajne rezultate na mnogim domaćim i stranim takmičenjima.
Petar Popović je od 2007. do 2010. godine bio profesor gitare u Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“, a trenutno je stručni saradnik na Odseku za gitaru na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Vedran Ferizović je od 2003. godine nastavnik i profesor u muzičkim školama Vojvodine. Komponovanjem se bavi od srednjoškolskih dana, a na tekst Laze Kostića komponovao je solo pesmu. Bavi se i poezijom, alternativnom muzikom i amaterskim filmom.
Koncertu je prisustvovalo tridesetak posetilaca, kojima su mladi gitaristi držali pozornost nešto više od sat vremena kvalitetnim izvođenjem odabranih kompozicija, a u završnici koncerta nastupili su u duetu i publici priredili zaista lep ugođaj.
Koncert je realizovan u okviru projekta „Novi muzički krugovi“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci