Priznanje Bečejcima i na festivalu u Sarajevu: Specijalna nagrada za „Kralja Ibija“

  15 septembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej dobio je specijalnu nagradu za zavidnu posvećenost glumačkog ansambla, odlično vođenog i disciplinovanog, sa velikom strašću potrebnom za savremeno pozorište na 5. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva „Juventafest“ u Sarajevu. Od ukupno dve nagrade na festivalu, specijalna je dodeljena Bečejcima, a gran pri za najbolju predstavu dobila je trupa iz Pule.

Bečejski „Kralj Ibi“ Alfreda Žarija u režiji Igora Pavlovića prikazan je odmah nakon svečanog otvaranja festivala u Pozorištu mladih 9. septembra.
Na sajtu „Juventafesta“, na kom je od 9. do 13. septembra prikazano 8 predstava, o bečejskoj piše: „Kralj Ibi Alfreda Jarryja u izvedbi Gradskog pozorišta Bečej iz Srbije i režiji Igora Pavlovića, nasmijao je brojnu publiku koja je prisustvovala otvaranju Festivala ukazujući na probleme koji proizilaze iz loše i sebično donesenih odluka, kako u zamišljenom grotesknom svijetu Alfreda Jarryja, tako i vremenu u kom danas živimo. Mladi glumci i glumice Srđan Tomić, Gordana Adamov, Filip Sadžakov, Srđan Kner, Katarina Višković, Una Obradović, Tijana Bavarčić, Nandor Gutaši, Nataša Stojačić i Stefan Đorđević uspjeli su stvoriti svijet, nekoliko vojski i smjene vlasti spretnom glumačkom igrom stvarajući iluziju da ih je na sceni mnogo više“.
Treba reći i to da je „Kralj Ibi“ dobio trominutne ovacije na „Juventafestu“.
U ovogodišnjoj selekciji bilo je osam predstava iz sedam zemalja, iz Srbije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Rumunije i Crne Gore.
Nagrade žirija „Juventafesta“ dodeljene su 13. septembra.
Inače, predstava „Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih selektovana je, za sada, na četiri festivala: 29. avgusta prikazana je na festivalu „Prkos“ u Knjaževcu i dobila je nagrade za najbolju režiju i za kolektivnu igru.
„Kralj Ibi“ će nakon sarajevskog festivala, biti prikazan na Obrenovačkim pozorišnim susretima 22. septembra, a 11. oktobra na Danima pozorišta „Jovan Đorđević“ u Senti.                            

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci