Rekonstrukcija Dositejeve ulice: Produžen rok i povećana cena

  20 april 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija Dositejeve ulice je započeta 9. oktobra 2017. i trebalo je da bude okončana do 7. januara 2018. godine, ali posao nekoliko meseci kasnije, 18. aprila, još nije završen.

Rok za izvođenje radova je i zvanično produžen do 3. maja aneksom 1 ugovora o javnoj nabavci radova na rekonstrukciji Dositejeve ulice, koji su 19. februara potpisali predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i Ivan Plazović koji predstavlja „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice koji nastupa sa članovima grupe ponuđača „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.
U aneksu ugovora, osim roka završetka radova, promenjen je i iznos prvobitno ugovorenih radova vrednih 32,37 miliona dinara (sa PDV-om 38,84 miliona), naime, konstatovan je višak radova čija je cena 2,27 miliona dinara (2,73 miliona sa PDV-om), te je izmenjena vrednost ugovora 34,64 miliona dinara bez PDV-a.
Po podacima iz opštine, izvođač radova je dostavio i novu bankarsku garanciju, jer je prethodna istekla kada je rok za izvođenje radova prekoračen.
Finansijeri rekonstrukcije Dositejeve su Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine koja je obezbedila 38,8 miliona dinara (sa PDV-om), kao i opština Bečej koja je snosila troškove izgradnje vodovoda i kanalizacije u vrednosti od oko 3 miliona dinara i izgradnje toplovoda, oko 14 miliona dinara. Oba posla su okončana, kao i kabliranje na elektrodistributivnoj mreži (to je finansirano iz sredstava Uprave za kapitalna ulaganja).
Podsetimo da je rekonstrukcija Dositejeve trebalo da bude nastavljena, nakon prekida u decembru mesecu prošle godine, 1. februara ove, ali se to nije desilo, već su se radne mašine na terenu pojavile 19. februara, da bi nakon nekoliko dana, zbog snega, posao ponovo bio prekinut.
Sada se ulica ponovo gradi i upravo se postavljaju pešačke staze.
U Dositejevoj ulici je predviđena rekonstrukcija oko 320 metara trotoara, kolovoza, izgradnja parking mesta i javne rasvete, kao i zelenila. Projektom je predviđeno da ulica bude jednosmerna, kakva je i sada, širine 3,5 metara. Pešačke staze bi trebalo da budu 1,75 metara široke, a između kolovoza i pešačke staze je projektovana zelena površina prema uslovima na terenu. Sa desne strane ulice projektovano je 44 parking mesta.               

B.M.

Naslovi

Popularni Članci