Uskoro tender za rekonstrukciju: Nova Pogača do polovine 2016?

  16 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sada je već izvesno da rekonstrukcija gradskog trga neće biti urađena ove godine kao što su ranije najavljivali predstavnici lokalne vlasti. Za rekonstrukciju trga se planiralo potrošiti oko 135 miliona dinara iz kredita koji je opština Bečej podigla 2014. godine u ukupnom iznosu od oko dva miliona evra.

Predsednik opštine Vuk Radojević je prošle nedelje saopštio da je oformljena opštinska komisija za javnu nabavku koja trenutno priprema tendersku dokumentaciju.
„Očekujem da komisija za javnu nabavku završi svoj posao i kompletira dokumentaciju i da u što skorije vreme raspišemo javnu nabavku. S obzirom na to da je u pitanju kapitalna investicija koja iziskuje značajna finansijska sredstva, naša namera je da se procedura javne nabavke završi u ovoj godini, kako bismo iduće godine, s početkom građevinske sezone i prvim lepim danima krenuli sa tim poslom i da polovinom 2016. godine imamo kompletno rekonstruisan trg“, rekao je Radojević.
Rekonstrukcija Pogače podrazumeva tri nezavisna projekta: premeštanje kipa Slobode sa gradskog trga na drugu lokaciju (prema ranijim najavama to bi trebalo da bude na dolmi u neposrednoj blizini postojećeg grba), izgradnju toplovoda preko gradskog trga i samu rekonstrukciju trga.
„Kada su ovi projekti kompletirani objedinjeni su u jednu projektno-tehničku dokumentaciju, a to je urađeno iz pragmatičnih razloga kako bismo sa jedinstvenom dokumentacijom izašli u javnu nabavku i dobili najboljeg izvođača za sve po principu ’ključ u ruke’, pošto tu ima i kompleksnih poslova i preklapanja radova. Ukoliko ne bude problema, očekujem da do kraja ove godine uradimo izmeštanje spomenika na drugu lokaciju“, rekao je predsednik opštine.
Što se tiče kredita iz kog je predviđeno finansiranje ove investicije, Radojević je rekao da je u dogovoru sa poslovnim bankama produžen vremenski rok u odnosu na realizac-
iju ugovora, bez ikakvih finansijskih obaveza po opštinu Bečej.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci